Fenerbahçe Osmanlıspor maçı Sarı Lacivertli ekip için hayati önem taşıyor. Spor Toto Süper Lig'de 4. sırada bulunan Fenerbahçe ile 8. basamakta bulunan Osmanlıspor'u karşı karşıya getirecek olan mücadele iki ekip açısından da hayati önem taşıyor. Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile zirve yarışında büyük yara alan Fenerbahçe Osmanlıspor maçı ile çıkış yakalamak istiyor. Osmanlıspor ise İstanbul deplasmanında alacağı puan veya puanlarla Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürmek istiyor. Fenerbahçe Osmanlıspor maçının saati ve iki ekipten sakat, cezalı raporu, son gelişmeler haberimizde yer alıyor...
 
LENS'TEN BÜYÜK FEDAKARLIK!
 
Babası vefat eden Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, Spor Toto Süper Lig'de yarın Osmanlıspor ile yapılacak maçın kadrosunda yer alacak.
 
Sarı-lacivertli kulüpten alınan bilgiye göre, babasının vefatı nedeniyle Hollanda'ya giden Lens, bu gece İstanbul'a dönerek takımın kampına dahil olacak.
 
Hollandalı futbolcu, Ülker Stadı'nda oynanacak Osmanlıspor maçının kadrosunda bulunacak.
 
FENERBAHÇE'DEN LENS'E BAŞSAĞLIĞI MESAJI!
 
Fenerbahçe Kulübü, Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens'in babasının vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.
 
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Jeremain Lens'in babası Ricardo Wilfred Lens'in vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Lens'in acısını en içten duygularımızla paylaşarak taziye dileklerimizi iletiyor, başta Lens ve ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada ayrıca, 29 yaşındaki oyuncunun, teknik direktör Dick Advocaat ve yönetim kurulundan izin alarak babasının cenaze törenine katılmak üzere Hollanda'ya gittiği bildirildi.
 
Fenerbahçe Osmanlıspor maçında Alper Ulusoy düdük çalacak. Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanacak Spor Toto Süper Lig mücadelesinde hakem Alper Ulusoy'un yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Narinç ve Mustafa Öğretmenoğlu yapacak. Fenerbahçe Osmanlıspor maçı saat 19:00'de BeIN Sports'tan canlı yayınlanacak.
 
FENERBAHÇE HASRETE SON VERMEK İSTİYOR!
 
 Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın konuk edeceği Osmanlıspor'u yenerek 4 maçlık galibiyet hasretini dindirmek istiyor.
 
Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 3 beraberlik, 1 yenilgi alan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yarışının oldukça uzağında kaldı. Lider Beşiktaş'ın 12 puan gerisinde 38 puanla haftaya 4. sırada giren Fenerbahçe, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Çeyrek final ilk maçında Kayserispor'u deplasmanda 3-0 yenerek yarı final için büyük avantaj elde eden sarı-lacivertliler, bu performansını lige de yansıtmak için mücadele edecek.
 
Ligde son galibiyetini 22 Ocak'ta Medipol Başakşehir karşısında elde eden Fenerbahçe, son 4 haftada ise 9 puan kaybı yaşayarak taraftarlarını üzdü.
 
Son 6 haftanın 5'inde kaybeden Osmanlıspor ise Fenerbahçe deplasmanında çıkışa geçmeyi hedefliyor. Son maçında Medipol Başakşehir'e sahasında 1-0 kaybeden başkent temsilcisi haftaya 30 puan ve averajla 7. sırada girdi.
 
Bu iki takım arasında sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan karşılaşma 1-1 bitti.
 
Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Alper Ulusoy yönetecek.
 
14 YIL SONRA İLK OLABİLİR
 
Süper Lig'de 6 yıl sonra ilk kez 4 maç üst üste kazanamayan Fenerbahçe, Osmanlıspor karşısında da puan kaybederse 14 sene aranın ardından bir ilki daha yaşayacak.
 
Son olarak 2002-2003 sezonunda 5 maçlık periyotta galibiyet yüzü göremeyen sarı-lacivertliler, başkent ekibi karşısında alınacak başarısız bir sonuçta kötü istatistiğini 14 yıl sonra tekrar etmiş olacak.
 
Sarı-lacivertliler 2002-2003 sezonunda 22 ila 30. haftalarda galibiyet alamamıştı.
 
TEK EKSİK VOLKAN DEMİREL
 
Fenerbahçe'de Osmanlıspor maçı öncesi tek eksik futbolcu bulunuyor.
 
Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan kaleci Volkan Demirel, yarın oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek.
 
LİGDE GOL SIKINTISI ÇEKİYOR
 
Fenerbahçe, kupada Kayserispor filelerini 3 kez havalandırmasına rağmen Süper Lig'de gol sıkıntısı çekiyor.
 
Sarı-lacivertliler, son 5 lig maçında sadece 4 gol atabildi. Bu 4 golün 3'ünü orta saha oyuncuları atarken, santrforlardan tek gol katkısı penaltıdan Moussa Sow'dan geldi.
 
5 FUTBOLCU SARI KART CEZA SINIRINDA
 
Fenerbahçe'de Osmanlıspor maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
 
Sarı-lacivertlilerde Volkan Şen, Josef de Souza, Miroslav Stoch, Hasan Ali Kaldırım ve Ozan Tufan, yarın maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve haftaya Aytemiz Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.
 
Fenerbahçe ile Osmanlıspor 16. kez
 
FENERBAHÇE İLE OSMANLISPOR 16. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK
 
Sarı-lacivertliler, eski adı Ankaraspor olan rakibiyle geçmişte ligde 15 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 9'unu kazandı, başkent ekibi 2 kez galip geldi, 4 müsabaka ise berabere bitti.
 
Geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin 6'sı hükmen galibiyetlerden doğan 25 golüne, Ankara temsilcisi 12 golle yanıt verdi.
 
Sezonun ilk yarısında Ankara'daki maç 1-1 tamamlandı.
 
Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor'un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edilmişti.
 
İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR
 
Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında İstanbul'da yapılan 7 lig maçından 6'sını, biri hükmen olmak üzere ev sahibi ekip kazandı, son randevu berabere bitti.
 
İstanbul'da Fenerbahçe, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere 14 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü.
 
Geçen sezon Kadıköy'deki müsabaka golsüz sona erdi.
 
FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR SÖZ VERDİ
 
Fenerbahçe'de Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı için Kayserispor deplasmanına tam kadro gidip, yarı finali hemen hemen garantileyen skorla dönmek kara bulutları dağıttı. 
 
Başkan Aziz Yıldırım, tüm yöneticiler ve takımdaki sakatlar dahil bütün oyuncuların Kayseri kafilesinde olması, sarı lacivertlilerde yeniden takım ruhunun kazanılmasını sağladı. 
 
Teknik Direktör Dirk Advocaat'ın maç sonu oyuncularını tek tek tebrik ettiği ve takım olmaları halinde her zaman istediklerini alabileceklerini söylediği öğrenildi. 
 
Kaptan Volkan Demirel'in de uçakta takıma bir konuşma yaptığı ve "bugünü milad" ilan edelim dediği bildirildi. 
 
Sarı Lacivertli oyuncuların Ziraat Turkiye Kupasını kazanmak ve ligde Şampiyonlar Ligi vizesi almak üzerine birbirlerine söz verdikleri belirtildi.