Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında 30 Ekim Pazar günü oynayacağı Kardemir Karabükspor maçını kazanarak üst üste 2. galibiyetini almak istiyor.

Ligde iki haftalık galibiyet hasretini geçen hafta Atiker Konyaspor'u deplasmanda 1-0 yenerek dindiren sarı-lacivertliler, sahadan 3 puanla ayrılarak üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Haftaya 12 puanla giren Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'le zirve ortağı olan Beşiktaş'ın berabere kaldığı haftada puan farkını eritmek için mücadele edecek. Fenerbahçe Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapmasına rağmen 5 haftadır (3 galibiyet, 2 beraberlik) kaybetmiyor.

Teknik direktör Igor Tudor yönetimindeki Kardemir Karabükspor ise geçen hafta Medipol Başakşehir'e sahasında 2-0 kaybetti. Fenerbahçe'yle aynı puana sahip Karadeniz ekibi, Kadıköy deplasmanında iyi bir sonuç almak için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe ile Kardemir Karabükspor arasında 30 Ekim Pazar günü saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de 3 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyecek.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Jose Fernandao, Gregory van der Wiel ve Ozan Tufan yarınki karşılaşmada takımlarını yalnız bırakacak.

Mehmet Topal sarı kart ceza sınırında

Fenerbahçe'de Mehmet Topal, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 3 sarı kart gören Mehmet, Kardemir Karabükspor karşısında da sarı kartla cezalandırılması durumunda gelecek hafta Akhisar Belediyespor deplasmanında oynayamayacak.

Fenerbahçe Kadıköy'de sıkıntı yaşıyor

Fenerbahçe, diğer sezonların aksine bu sezon iç saha maçlarındaki kötü performansıyla dikkati çekiyor.

Son yıllarda Kadıköy'de rakiplerine zor puan veren Fenerbahçe, bu sezon ise 4 iç saha maçında sadece 1 kez kazanabildi.

Bu 4 maçta sadece Gaziantepspor'u yenen sarı-lacivertliler, Kayserispor ve Aytemiz Alanyaspor'la berabere kalıp Bursaspor'a ise yenildi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında oynadığı son 5 maçta ise kalesini gole kapatamadı. Sarı-lacivertliler, geçen sezonun 31. haftasında sahasında Gaziantepspor'u 3-0 yendikten sonra oynadığı 5 maçta da gol yedi.

17. randevu

İki takım arasında İstanbul'da yapılan 8 lig maçında Fenerbahçe 7, Kardemir Karabükspor bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe, İstanbul'daki maçlarda rakibine 21 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.

Farklı skorlu galibiyetler

Taraflar arasında geride kalan 16 lig maçında Fenerbahçe en farklı skorlu galibiyetini 2013-2014 sezonunda İstanbul'da 4-0'lık sonuçla elde etti.

Kardemir Karabükspor ise 2012-2013 sezonunda Kadıköy'deki maçı 3-1 kazandı.