Fenerbahçe yeni sezon çalışmalarına başladı. Hasan Ali Kaldırım'la rekabete girecek sol bek transferi yapmak isteyen Sarı Lacivertli ekip, rotasını Brezilya'ya çevirdi.
 
Brezilya basını, Fenerbahçe'nin bonservisi Torino'da olan, kiralık olarak Corinthians'da forma giyen sol bek oyuncusu Danilo Avelar ile ilgilendiği öne sürüldü. Fenerbahçe'nin sezon sonunda teknik heyetin raporu doğrultusunda harekete geçerek Torino ile görüşmelere başlayacağı öne sürüldü.
 
Haberde Corinthians'ın 29 yaşındaki sol bekin bonservisini almak için Torino'ya yaptığı 1 milyon euro'luk teklifin reddedildiği ve İtalyan kulübünün 1.5 milyon euro'da direttiği de kaydedildi. Danilo Avelar'ın kariyerine ülkesinde devam etmeye sıcak baktığı ifade edilirken, buna rağmen Avrupa'dan gelecek olan cazip tekliflere de açık olduğu iddia edildi.
 
2015 yılında Cagliari'den 2 milyon Euro karşılığında Torino'ya transfer olan Danilo Avelar, 2 sezon İtalyan ekibinde forma giydikten sonra ilk olarak Amiens'e ardından Corinthians'a kiralanmıştı.
 
Bu sezon Corinthians formasıyla 20 maça çıkan Avelar, 4 gol atarken asist kaydedemedi.