Fenerbahçe‘de gözler stoper transferine çevrilmiş durumda. Martin Skrtel‘in Parma ile söz kesmesi, Neustadter‘in de sözleşmesinin bitecek olması Kanarya‘da stoper transferini mecbur kıldı. 

Fenerbahçeli kurmaylar, bu bölgeye en az Skrtel gibi tecrübeli bir yıldızı kadrosuna katmak istiyor. Buna göre sarı-lacivertliler, dünyaca ünlü yıldızı listeye aldı.

Fenerbahçe Borussia Dortmund‘da yıldızlaşan şu anda Saint Etienne‘de forma giyen Neven Subotic‘i gündemine aldı. Sportif direktör Damien Comolli‘nin Saint Etienne‘de forma giyen Sırp stoper için teknik direktör Ersun Yanal‘a ‘İstersen onu alabiliriz‘ dediği iddia ediliyor. 30 yaşındaki Neven Subotic‘in Fransız ekibi ile sözleşmesi 30 Haziran‘da sona erecek.

HAVA TOPLARINDA ÇOK ETKİLİ

Bonservis bedeli ödenmeyecek olan tecrübeli isim bu sezon Ligue 1‘de 25 maçta forma giyip, 1 gol attı. 1.92 boyundaki Subotic hava toplarında oldukça etkili bir isim olarak biliniyor. 2008-17 yılları arasında Borussia Dortmund‘da oynayan yıldız sarı-siyahlı ekipte önemli başarılar yaşadı. Sakatlık sonrası eski formuna yeniden kavuşan Subotic için son kararı Ersun Yanal‘ın vermesi bekleniyor. Güçlü fiziği ile dikkat çeken Neven Subotiç, savunmadaki başarısı kadar korner ve duran toplardan attığı gollerle dikkat çekiyor. Bu sezon şu ana kadar tek gol kaydetti.

Kariyerinde Borussia Dortmund, Mainz 05, Köln ve Saint Etienne formaları giyen Sırp stoper, toplam 380 maça çıktı. Çoğu kafa ile 29 gol atan Subotiç, 6 tane de asist gerçekleştirdi.

(Sabah)