Fenerbahçe muhabirimiz Senad Ok, Sarı Lacivertli ekipte yaşanan gelişmeleri aktardı. 

İşte Ok'un yaptığı açıklamalar: 

Tolga'nın sakatlığı devam ediyor

Fenerbahçe Avrupa'ya 23 oyuncu bildirebiliyor. Slimani , Soldado ve Frey var. Hoca burada 3'ünden 2'ini seçmesi lazımdı ve bu isimler Soldado ve Frey oldu. Soldado büyük bir yıkım yaşıyor. Mehmet Ekici ve Tolga Ciğerci konusu daha önemli. Tolga'nın sakatlığı devam ediyor. Konyaspor'da da sahada olamayacak. Hoca da görmediği oyuncuyu izleyemediği oyuncuyu yazmak istemedi. Mehmet Ekici'nin yazılmamasının sebebi ise istenilen fiziksel seviyeye gelemiyor. O yüzden hoca onu da tercih etmedi. 

Fenerbahçe 6 maçta 1 galibiyet aldı. Bence bu başarısızlığın en büyük sorumlusu Comolli. Sonuçta Benfica maçına Fenerbahçe forvetsiz çıktı. Sezonun bence en önemli maçıydı ve bu maça golcü olmadan çıktık. Fenerbahçe o dönem Fernandao'yu çok erken gönderdi. Fernandao'yu sattığı ücrete sen 4. kaleci konumunda olan Kameni'ye yıllık ücret veriyorsun. Comolli başta çok acemilikler yaptı. Biz istediğimiz kadar Türkiye Ligi çok zor desekte Comolli yaşamadan bilmeyecek. 

Fatura Comolli'ye kesilir

Hollandalı bir gazeteci ile görüştüm eğer Fenerbahçe 3 maç daha üst üste kaybederse Cocu ayrılacaktır dediler. Ama Fenerbahçe 3 maç daha kaybetmeyecektir. Bir şekilde kazanacaktır. Sezona Fenerbahçe kötü başladı Benfica maçıyla. Fenerbahçe'de en çok yapılan yanlış sezon bittiğinde çalışmalara başlıyorlar. İlla şampiyonluk gelsin ve ya şampiyonluk kaçsın sonra planlar yapılıyor. Sezon içerisinde eksikleri giderecek görüşmeler yapmıyorlar. Ne olacak sezon devam ederken golcü transferini ve orta saha transferini bitirseydi. O zaman Benfica maçını belki de kazanabilirdi. Şampiyonlar Ligi havasını kaybetti Fenerbahçe, inşallah bu kötü bir duruma sokmaz. Bu kötü gidişin devam etmesi durumunda fatura Cocu'ya değil Comolli'ye kesilecektir. 

Geçen yıl taraftarın stada gelmemesinin sebebi eski yönetimdir. Tribünlerin Aziz Yıldırım ile arasının açılmasıdır. Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon en azından ne oynadığı belliydi. Buraya Avrupa Şampiyonu Aragones geldi ama yine Fenerbahçe'de bir şeyler değişmedi. Şimdi Cocu'ya yükleniyorlar ama hoca Souza ve Giulaino'nun satılmasını istemedi. hoca ilk 11'i yazdığında ilk yazdığı iki isim bu adamlardı. Fenerbahçe'de şu an hala ilk 11 belli değil, tek belli olan Cocu ve Comolli'nin yeri. Fenerbahçe'de Comolli'den beklenen kadroyu düzgünce planlamasıdır. Comolli Fenerbahçe'de bir yapı kurmaya çalışıyor. Örneği takım otobüsü söforünün oyuncularla yemek yemesine karışması, Souza'ya geçmiş olsun mesajı yayınlanmasına neden benim haberim yok demesi. Aslında Comolli'nin işi bunlar değil. İşi takımı yapılandırması. Bir futbol takımını şirket gibi yönetemezsin. Şu an yönetim Comolli'de ama önce başarı sonra bazı değişimleri yapması lazım. 

Bugün Ali Koç Aykut Kocaman ile yola devam ediyorum deseydi, Fenerbahçe Benfica'yı elerdi. Ersun Yanal ile ilgili hiç bir detay bilmiyorum ama eğer Türk bir teknik adamla devam edilseydi bu Kocaman olurdu. Fenerbahçe'nin iki büyük hedefi var biri Şampiyonlar Ligi biri de şampiyon olmak. Ben Aykut Kocaman'ın taktiğini savunmuyorum ama takımı bilen bir sistemi olan isimle devam edilebilirdi.