Fenerbahçe‘de Ankaragücü maçı öncesi 6 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.

İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Roberto Soldado, Roman Neustadter, Martin Skrtel ve Nabil Dirar bu maçta kart görürse derbide cezalı duruma düşecek

Özellikle Soldado kart görürse F.Bahçe, G.Saray derbisinde forvetsiz kalacak. Teknik direktör Ersun Yanal, gereksiz yere kart görülmemesi konusunda futbolcularına uyarılarda bulundu.

Sezonun ikinci yarısında Ersun Yanal‘ın yönetiminde kendini bulan Roberto Soldado, gollerini sıralamaya başladı. Sezonun ilk yarısında Phillip Cocu ve Erwin Koeman ile istediği seviyeyi yakalayamayan Soldado, kadroya bile girememişti.

Avrupa Ligi listesine dahi alınmayan İspanyol yıldız, Galatasaray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle de 5 maç ceza almıştı. Sezonun ilk yarısında sadece 7 maçta süre alabilen Soldado, Cocu ve Koeman ile de 6 maça çıkmış hiç gol atamamıştı.

Ancak Ersun Yanal‘ın idaresinde 9 karşılaşmada ilk 11‘de boy gösteren Soldado, 4 gol atarak büyük bir çıkış yakaladı.

Aslında 33 yaşındaki forvet geçen sezon da benzer bir durumu yaşamıştı. Aykut Kocaman idaresinde geçen sezonun ilk yarısında sakatlıklarla boğuşan ve 2 ciddi sakatlık geçiren Soldado, 13 maçta sadece 3 gol atabilmişti. O 3 gol de bir maçta Sivasspor‘a karşı gelmişti.

Ancak ikinci yarıda iyileşen İspanyol, Kocaman‘ın favorisi olup, 13 maçta 6 gol atmıştı. Benzer iki sezonda da Soldado, ligin ikinci yarılarında açıldı, ilk yarıları şanssızlıklarla geçirince performansı da dalgalandı.

(Takvim)