Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Süper Lig'de Yeni Malatyaspor deplasmanındaki kayıpla şampiyonluk yarışında yara alan Fenerbahçe'de yeni sezonun planları şimdiden yapılmaya başlandı. 10 oyuncu ile yolların ayrılması gündemde. Sarı-lacivertliler savunmaya Premier Lig'den ünlü yıldızı kiralamak için operasyon başlattı.

Fenerbahçe yönetimi dev operasyon için düğmeye bastı. Yeni Asır'da yer alan habere göre; Sarı-lacivertlilerin bekleneni veremeyen yeni transferlerle yolları ayıracağı öğrenildi. Yönetim, Premier Lig'den yıldız oyuncuyu transfer ederek savunmayı güçlendirmeyi planlıyor.

Süper Lig'de Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk maçında Denizlispor'u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor deplasmanında 1-1'lik skorla 2 puan bırakmıştı.

3 yılda 50 transfer yapıp yaklaşık 2 milyar lira harcayan Başkan Ali Koç'un yeni sezonda yeni bir takım kuracağı ifade edildi. Sarı-lacivertlilerin yolları ayıracağı isimler ise şöyle:

Mauricio Lemos, Marcel Tisserand, Harun Tekin

Filip Novak, Mbwana Samatta, Papiss Cisse

Mame Thiam, Diego Perotti

Ferdi Kadıoğlu ve Jose Sosa...

Defans hattını güçlendirmek isteyen sarı lacivertliler, daha önce bir çok gündemine aldığı ancak transferini gerçekleştiremediği Yerry Mina'ya bir kez daha talip oldu.

F.Bahçe'nin 2018'den bu yana İngiliz temsilcisi Everton'da forma giyen ve 2023 yılında sözleşmesi bitecek olan Kolombiyalı yıldızı kiralamak için harekete geçtiği öğrenildi.

Piyasa değeri 20 milyon euro olan Yerry Mina, 2018-2019 sezonu öncesinde İspanyol devi Barcelona'dan Everton'a 30 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İngiliz ekibinde başarılı sezon geçiren 26 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon oynadığı 20 karşılaşmada 2 gol attı.

Fenerbahçe'nin Yerry Mina için kesenin ağzını açtığı 2 milyon euro bedelle kiralık olarak kadrosuna katmak istediği belirtildi. Fenerbahçe, 2018-2019 sezonunun devre arasında da Yerry Mina'ya talip olmuştu. O sezon Barcelona'dan Everton'a transfer olan Yerry Mina'nın gitmesine İngiliz ekibi sıcak bakmamıştı.