Kadrosunda beş tane sözleşmeli kalecisi bulunan sarı-lacivertliler, maç başına 1.5 gol yeme ortalamasına sahip. Sadece 6 maçta kalesini kapayabilen Fenerbahçe'de Volkan Demirel 11 lig maçında 15 gole engel olamazken, Harun Tekin de 18 lig maçında 25 gol yedi. Maç başına 1.4 gol yiyen iki deneyimli file bekçisi, kariyerlerinin en berbat dönemine imza attı.

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe'de birçok sorun gün yüzüne çıkıyor. Sarı-lacivertlilerde en önemli sıkıntılardan biri de kale bölgesinde yaşanıyor.

Kale konusunda sezon başından beri özellikle idari açıdan alınan kararlar takımın performansına da olumsuz etki etti. Sezona başlarken, Başkan Ali Koç ve sportif direktör Damien Comolli, ilk olarak Volkan Demirel'le devam kararı verdi. Altınordu'nun genç file bekçisi Berke Özer de transfer edildi. Ancak kötü başlangıcın ardından apar topar transferde karar kılınıp, son günde Bursaspor'dan Harun Tekin alındı. Önce Volkan'la başlayıp daha sonra devam eden Harun'lu süreçte Fenerbahçe kalesini gole kapatma sorununu çözemedi.

Maaş ödeniyor

Bunun yanında Carlos Kameni ile yollar ayrılamayıp, kadro dışı bırakıldı fakat maaş ödenmeye devam etti. Berke Özer ve Erten Ersu'yla beraber tam 5 kaleci Fenerbahçe kadrosunda kaldı.Sezon ortasında gelen kötü sonuçlar ve idari sorunların ardından 17 yıldır Fenerbahçe'de olan kaptan Volkan Demirel kadro dışı kaldı.

En sorunlu sezon

Devre arasına girilirken affedilen Volkan, yine kaleyi aldı. Bir Volkan, bir Harun arasında gidip gelen sezonda Fenerbahçe, 29 lig maçında tam 40 gol yedi. Tarihinin en sıkıntılı gol karnelerinden biriyle karşı karşıya olan sarı-lacivertliler, maç başına 1.5 gol yeme ortalamasına sahip. Sadece 6 maçta kalesini kapayan Fenerbahçe'de Volkan Demirel 11 lig maçında 15 gol yerken, Harun Tekin de 18 lig maçında 25 gol yedi. Maç başına 1.4 gol yiyen kaleciler, kendi kariyerlerinin de en problemleri sezonlarından birini yaşıyor.

Berke şaşkınlığı

Sezon başında büyük umutlarla Altınordu'dan getirilen Berke Özer, lig maçlarında hiç süre alamadı. Yalnızca 1 kez Türkiye Kupası maçında Giresunspor'a karşı 90 dakika oynayan Berke, U21 takımında forma giyiyor. Avrupa'nın birçok kulübünün de izlediği 18 yaşındaki eldivenin geleceği çok parlak görülüyor. Sarı-lacivertli taraftarlar, Berke'yi kalede görmek istiyor.

3 farklı antrenör

Sarı-lacivertlilerde, sezon başından beri 3 farklı kaleci antrenörü çalıştı. İlk olarak Murat Öztürk'le yola çıkıldı. Ancak sezon ortasında iddia edilen 'dışarı bilgi sızdırma' krizi sonrası Öztürk veda etti.

Fenerbahçe yaklaşık 2 aylık bir sürede altyapıdan A takıma davet edilen 1992 doğumlu Erdem Bali göreve geldi. Daha sonra ise camiayı da şaşırtan bir karar alınıp, Trabzonspor'un eski kaleci antrenörü Alper Boğuşlu ile anlaşma yapıldı.

Kameni konusu

Fenerbahçe'de hâlâ daha çözülemeyen sorunlardan bir tanesi Carlos Kameni konusunda yaşanıyor. Sezon başından beri kadro dışı olan Kamerunlu eldiven gönderilemedi. Ne sezon başında ne de devre arası transfer döneminde Kameni ile yollar ayrılamadı. Yıllık 2 milyon euro maaş alan tecrübeli kaleci, hiç süre almadı.

İstikrarsız süreç

Kale konusunda istikrar yakalayamayan Fenerbahçe'nin grafiği de kendini belli ediyor. Sarı-lacivertliler sezona önce Volkan'la başladı.Tecrübeli eldiven, ligin ilk 3 haftasında kaledeydi ve 3 gol yedi. Bu süreçte 2 yenilgi 1 galibiyet alan Fenerbahçe'de Harun, transfer edildi. Bursaspor'dan gelen Harun hemen ilk 11'e yerleşti ve 14 hafta aralıksız oynadı, 22 gol yedi. 8. haftada Volkan kadro dışı bırakıldı.

Sezonun ikinci yarısı başlarken Volkan Demirel, Ersun Yanal tarafından affedilip hemen 11'e alındı. Volkan, 18 ile 25. haftalar arasında oynadı, 8 maçta 12 gole engel olamadı. Son 4 karşılaşmada ise Harun eldivenleri takarken, 4 gol yendi, 1 yenilgi 2 beraberlik 1 galibiyet görüldü.

Avrupa ve kupa sıkıntısı

Fenerbahçe, lig dışında Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda da benzer sorunu yaşadı. Avrupa kupalarında; Şampiyonlar Ligi ön elemesi, Avrupa Ligi grupları ve son 32 turunda 10 maça çıkan sarı-lacivertliler, 12 gol yedi. Bu sürede Volkan ve Harun kaleyi korudu. Volkan, 2 gol yerken, Harun 10 kez kalesini gole kapadı. Türkiye Kupası'nda da Spor Toto 1. Lig takımları Giresunspor ve Ümraniyespor'a karşı 4 maçta 4 gol yendi. Berke, Harun ve Volkan kalede idi.