Bu acı haber spor camiasını yasa boğdu. Fenerbahçe Kulübü, Sinyor lakaplı efsane Can Bartu için Ülker Stadyumu'nda tören düzenliyor. Tören saat 10.30'da başladı.

Taraftarlar Can Bartu için Ülker Stadyum'a gelmeye başladı. Ülker Stadı’na gelen sarı lacivertli taraftarlara tören öncesi kulüp tarafından Fenerbahçe atkıları dağıtıldı.

-Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu saha içinde Fenerbahçeli yöneticilerle taziye mesajlarını paylaşıyor.

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Bartu’nun eşi Güler Bartu’yu telefonla arayarak taziye mesajını iletti.

-Sportif direktör Comolli, futbolcular, teknik heyet ve U-21 takımı da tören için statta yerini aldı.

- Fenerbahçeli futbolcuların omuzlarında sahada Can Bartu’nun naaşı...
 

Oğuz Çetin, İsmail Kartal, Rıdvan Dilmen, Rüştü Reçber de statta... Başkan Ali Koç sahaya çıktı ve yönetim de tam kadro olarak sahada yer aldı.

Volkan Demirel: Çubuklu için yaşayanlar ölmez

Fenerbahçe'nin file bekçisi Volkan Demirel, "Hepimiz çok üzgünüz. Fenerbahçe forması altında hem futbola hem basketbola hizmet etmiş çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Fenerbahçe var olduğu sürece Can ağabey yaşayacak. Çubuklu için yaşayanlar hiçbir zaman ölmez" ifadelerini kullandı.

Ali Koç: Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise şu ifadeleri kullandı:

"Acımızı paylaşan herkese teşekkür eder, herkesi saygı ve sevgiyle selamlarım. Burada bulunan devletimizin temsilcilerine, iyi bir Fenerbahçeli olan spor bakanına teşekkür ederim. Telefon ve fakslarıyla üzüntü mesajlarını paylaşan herkese teşekkür ederim. Kendine has giyim stili, sıradışı hikayeleri, eşsiz başarıları, her şeyden öte iyi insanlığıyla efsane olmuş, adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir Fenerbahçe'yi kaybettik. Hem Fenerbahçe'nin hem Türkiye'nin başı sağ olsun. Ona hayran büyüyen nesiller, onun adını taşıyan nesillere dönüştü. Ona duydukları sevgi ve saygıdan dolayı, kimi aileler oğlunun ismine can, kimi bir oğlunun ismine Can, diğer ismine Bartu verdi. Can Bartumuzu gelecek nesillere aktarmak şimdi hepimizin sorumluluğunda. Artık aramızda olmasa da her zaman kalplerimizde yaşayacak. İnsanoğlu var oldukça efsaneler ölmez. Ne şanslıyız ki Can Bartu'yu tanıyan nesilden olduk, onu tanıdık, onunla büyüdük. Bugün tarihimizin en kıymetli isimlerinden birini sonsuzluğa uğurluyoruz. Yarınki maçımızı omuz omuza seyretmeyi planlamıştık. Kendisine bunu söylediğim zaman "Du bir bakalım Ankaragücü maçı geçsin, o maçı yorumlayalım sonra bakarız" dedi. Allah'ın takdiri... Maçı izleyecekken bugün buradayız... Keşke onunla birlikte omuz omuza maçı seyretseydik... Gözün arkada kalmasın, bu çocuklar yarınki maçı senin için oynayacak; senin için kazanacak."

Bakan Muharrem Kasapoğlu: Efsaneler ölmez

Gençlik Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bugün bir efsaneyi uğurlamak için buraya toplandık. Her yönüyle, sporcu kişiliğiyle, insani davranışlarıyla her anlamda bir efsaneyi kaybettik ... Efsaneler ölmez inancı içersinde, Can Bartu'yu gelecek nesilere, gençlerimize anlatarak, öğreterek onu yaşatma gayretinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Can Bartu'nun ailesi ve spor ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun diyorum." dedi.