Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe sahasında Bursaspor’la karşılaştı.

Fenerbahçe, Nani ve Van Persie’nin golleriyle Bursaspor’u 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 3. galibiyetini aldı ve puanını 13’e çıkartarak liderliğini sürdürdü. Sarı lacivertlilerde 77. dakikada oyuna giren Van Persie 79. dakikada takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Ligde oynadığı 5 maçın 4’ünü kaybeden Bursaspor ise 3 puanda kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Bursaspor karşısında maça 4 değişik isimle başladı. Molde maçında ilk 11'de yer alan Fabiano Ribeiro, Robin van Persie, Volkan Şen ve Caner Erkin, Bursaspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. Portekizli teknik adam bu oyuncuların yerine Volkan Demirel, Jose Fernandao, Lazar Markovic ve Hasan Ali Kaldırım'a şans tanıdı.

 

 

Sarı lacivertliler karşılaşmaya Volkan,  Şener, Alves, Kadlec, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan, Meireles, Markovic, Nani  ve Fernandao ilk 11’i ile başlarken; Bursaspor ise Mert, Advincula, Serdar Aziz, Dany, Aziz Behich, Faty, Hosogai, Dzsudzsak, Emre, Josue ve Tomas Necid ilk 11’i ile sahada yer aldı.

18. dakikada Nani'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Fernandao'nun dokunamadığı topa arka direkte Kadlec hamle yaptı. Ancak bu oyuncunun müsait durumda yakalayamadığı meşin yuvarlak auta gitti.

20. dakikada Markovic, rakiplerinden kurtardığı topu ceza alanı önünde daha müsait durumdaki Nani'nin önüne bıraktı. Portekizli futbolcu, meşin yuvarlağı yerden düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

25. dakikada Nani'nin soldan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Meireles'in bekletmeden şutunda, kaleci Mert ayaklarıyla müdahale ettiği meşin yuvarlağın kornere çıkmasını sağladı.

28. dakikada Fernandao'nun pasında savunmadan önce topla buluşan Ozan, ceza alanına girdiği anda sert vurdu ancak Bursaspor savunmasının son anda ayak koyduğu meşin yuvarlak üstten kornere gitti.

43. dakikada sol çaprazdan Aziz Behiç'in ortasında Fenerbahçe savunmasından seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Necid'in vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

 

 

Bursaspor ikinci yarıya daha fazla risk alarak başladı. Konuk ekip aradığı golü 63. dakikada Tomas Necid ile buldu. Orta alanın ilerisinde Raul Meireles'ten topu kapan Josue sol kanattan ortasını yaptı. Altıpas içerisine koşu yapan Tomas Necid gelişine yakın mesafeden şutunu çekti ve top ağlarla buluştu: 1-1.

66. dakikada Hasan Ali Kaldırım sol kanattan ortasını yaptı. Altıpasın sol tarafında iyi yükselen Nani kafa vuruşunu yaptı, ancak top üstten auta çıktı.

69. dakikada ceza yayı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Nani direkt kaleye şutunu çekti, ama kaleci Mert Günok topu iki hamlede kontrol etti.

Fenerbahçe’de 77. dakikada Markovic’in yerine oyuna giren Robin van Persie, 79. dakikada sahne aldı ve sarı lacivertlileri 2-1 öne geçirdi. Sol kanattan gelişen atakta Hasan Ali Kaldırım son çizgiye indikten sonra pasını Robin Van Persie'ye verdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Van Persie gelişine sol ayağı ile şutunu çekti ve kaleci Mert’i mağlup etti.

Kalan sürede başka gol olmazken, Fenerbahçe sahasında Bursaspor’u 2-1 mağlup etti.