THY EuroLeague'in 24. haftasında Fenerbahçe Beko sahasında Anadolu Efes'i konuk edecek. Ligde lider konumda bulunan Sarı Kanarya Türk derbisinden galip gelerek yoluna emin adımlarla gitmek isterken 4. sıradaki Anadolu Efes ise ilk 8'deki yerini sağlamlaştırmak peşinde... Nefes kesecek olan mücadeleyi kaçırmak istemeyen basketbolseverler "Fenerbahçe Beko Anadolu Efes maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?" sorusuna yanıt arıyor.

FENERBAHÇE BEKO ANADOLU EFES MAÇI EN ZAMAN?

Fenerbahçe Beko Anadolu Efes maçı bu akşam saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak. Mücadele beIN SPORTS 3 kanalından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Beko'da son durum

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de oynadığı son maçta Darüşşafaka Tekfen'i deplasmanda 75-97 ile geçti. Bu müsabakada Ali Muhammed ve Marko Guduric 16'şar, Nikola Kalinic ise 15 sayı üretti. Sarı-lacivertliler, bu sonuçla EuroLeague'de 23 hafta sonunda 20. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe Beko, bu sezon EuroLeague'de oynadığı 11 iç saha maçından da galibiyetle ayrıldı ve geçen sezonun Playoff maçları da dahil edilerek hesaplanan dönemde 13 maçlık iç saha galibiyet serisine sahip. Ekibimiz, iç saha maçlarında yakaladığı %63.3 iki sayı ve %42.9 üç sayı yüzdeleriyle her iki alanda da EuroLeague lideri. Obradovic'in öğrencileri Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda maç başına 7.64 top çalmaya imza atıyor ve top kayıplarını da 10.9 ile sınırlıyor.

Fenerbahçe Beko'da Tyler Ennis ve Joffrey Lauvergne sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Zeljko Obradovic, bu sezon EuroLeague'de 11 farklı oyuncuya ilk beşlerde yer verdi ve tüm maçlara ilk beşte başlayan bir oyuncu olmadı. Kostas Sloukas, EuroLeague'de kullandığı son 22 serbest atışta da isabet kaydetti.

Jan Vesely, EuroLeague kariyerinde %56.2'lik faul isabet oranıyla 2018-19 sezonuna girmişti. Başarılı oyuncu, bu sezon faul çizgisinde 80/97 (%82.5) isabet oranı tutturdu. Vesely, aynı zamanda son 20 EuroLeague maçının 19'unda çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretiyor.

Jan Vesely, EuroLeague'de verimlilik puanı kategorisinde 20.8 ile ikinci sırada yer alıyor. Yıldız oyuncumuz, top çalma alanında da 1.7 ortalamayla ikinci sırada bulunuyor.

Kostas Sloukas, bu sezon faul çizgisinde %93.2 isabet oranına sahip ve EuroLeague genelinde dördüncü sırada yer alıyor. Luigi Datome, EuroLeague kariyerinde %90.46 faul isabet yüzdesine sahip ve lig tarihinin en iyi yedinci oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Kostas Sloukas, 12 sayı daha bulması halinde Fenerbahçe forması altında EuroLeague kariyerinde 1000 sayı barajını aşacak. Jan Vesely, 28 ribaund daha alması halinde EuroLeague kariyerinde 1000 ribaund barajını aşacak.

Anadolu Efes'te son durum:

Baş antrenörlüğünü Ergin Ataman'ın yaptığı Anadolu Efes'in kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Shane Larkin, Vasilije Micic, Doğuş Balbay, Buğrahan Tuncer, Rodrigue Beaubois, Mustafa Kurtuldum

Forvetler: James Anderson, Krunoslav Simon, Onuralp Bitim, Birkan Batuk, Metecan Birsen, Yiğitcan Saybir, Brock Motum, Adrien Moerman

Pivotlar: Bryant Dunston, Sertaç Şanlı, Tibor Pleiss

Koç: Ergin Ataman