İŞTE ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI:

"Fenerbahçe için yapacağımız çok şey var. Tunç Elibol ve ekibinin yapacağı çok şey var. Köklü değişim dedik. Büyük hayallerden bahsettik. Bunların içinde riskler var, olumsuzluklar var, engeller var. Puan tablosunda olmaması gereken bir noktadayız. Takımımız, transferlerimiz eleştiriliyor. Bu eleştiriler de sosyal medyada yankılanıyor. Doğaldır ne kadar değişim yapmak isterseniz isteyin top çizgiyi geçmediği takdirde yaptığınız çok şey gözardı ediliyor.

"Zincirleme hatalar yapıldığını düşünmüyorum"

Hata tabii ki yaptık. Hatalar da yapacağız. Tecrübeyi işbaşında kazanıyorsun. Yaratılmaya çalışılan algı gibi zincirleme hatalar yapıldığını düşünmüyorum. 3 maç var, top 1 kez kalemize girmiş gol olmuş. Bu yolda iyi oynamadığın zaman kazanman da önemli. Şans yanımızda olmadı. 2-3 maçta 6 puan çıkarsak, bugün başka bir konuyu konuşacaktık. Başakşehir ve Beşiktaş'la kora kor mücadele ettik. Galibiyeti kaçıran takım bizdik. Sonuç 8 maçta 8 puan.

"Biz zaten hayal satmadık"

Neyi devraldığımızı unutmayalım. Bunları gözardı etmeyelim. Biz zaten hayal satmadık. Uzun soluklu projeden bahsettik. Bundan da çok iyisini yapacağız. Fenerbahçe yeniden yapılanma hedefleri doğrultusunda o adımları atıyoruz. Finansal yapı, disiplin dedik yaptık. Verilen ücretleri yenilemekten bahsettik. Finansal fair-play'e uyacağımızdan bahsettik. 11 transfer yaptık. Hem gençleştirmek hem asgari ücrette azaltma olduk. Transferlerimiz için erken. Zaman gösterecek. Lugano'yu hatırlayın. Edu'yu hatırlayın. Gözlerimize inanıyorduk. F.Bahçe için nasıl savaştıklarını zaman içinde gördük.