Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, Akhisarspor'u konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazandı. Bu sonuçla Akhisarspor, Süper Lig'e veda etti.

Müsabakada Fenerbahçe'nin gollerini 28. dakikada Soldadı ve 30. dakikada Dirar kaydetti. Akhisarspor'un tek golünü 45+4. dakikada Barbosa attı. Fenerbahçe'de 42. dakikada Soldado, penaltı atışında kaleci Fatih'e takıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 40'a yükselterek 10. sırada yer aldı. Akhisarspor ise 25 puanla sonuncu sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar

28. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağdan gelişen Fenerbahçe atağında, Isla'nın ortaladığı topta kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağı altıpas çevresinde Soldado'nun önüne düşürdü. İspanyol futbolcu, müsait durumda topu filelere gönderdi: 1-0

30. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Hasan Ali Kaldırım, soldan attığı uzun pasla atağın yönünü sağ tarafa çevirdi. Topu kontrol eden Isla, meşin yuvarlağı arkadan bindirme yapan Dirar'ın önüne bıraktı. Faslı futbolcunun ceza sahası sağ çaprazından gelişine vuruşunda, top ağlarla buluştu: 2-0

33. dakikada soldan Valbuena'nın altıpas içine etkili ortasında müsait durumda bulunan Soldado topa dokunamayınca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

35. dakikada Barbosa'nın savunma arkasına pasına hareketlenen Bokila, Serdar Aziz'den seken topta kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldı. Meşin yuvarlağa son anda dokunan Bokila, topu yandan auta gönderdi.

39. dakikada ceza sahasında aldığı topla rakiplerinden bir bir sıyrılan Eljif Elmas, meşin yuvarlağı Dirar'ın önüne bıraktı. Dirar'ın gelişine vuruşunda, Akhisarspor savunmasında Güray Vural topun önüne yattı. Hakem Abdulkadir Bitigen, Güray'ın topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 42'nci dakikada penaltıda topun başına geçen Soldado'nun şutunda, kaleci Fatih Öztürk meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

45 3. dakikada Akhisarspor farkı 1'e indirdi. Bokila'nın pasında savunmanın arkasına sarkan Aykut Çeviker'in içeriye çevirdiği topta Barbosa'nın gelişine vuruşunda, top ağlara gitti: 2-1 Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 2-1 önde tamamladı.

51. dakikada Valbuena'nın ceza yayının sağından kullandığı serbest vuruşta top direk dibinden auta gitti.

68. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, ceza sahasının solunda topla buluşan Valbuena'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'te kaldı.

85. dakikada Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde oluşan karambolde meşin yuvarlak Soldado'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk'ten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mehmet Cem Satman, Mustafa Savranlar

Fenerbahçe: Harun Tekin, Isla, Serdar Aziz, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 11 Moses), Jailson, Dirar, Eljif Elmas (Dk. 84 Tolgay Arslan), Valbuena (Dk. 88 Ayew), Soldado

Akhisarspor: Fatih Öztürk, Vrsajevic, Rotman, Caner Osmanpaşa, Güray Vural, Zeki Yavru (Dk. 84 Serginho), Sissoko, Manu, Aykut Çeviker (Dk. 67 Eray Ataseven), Barbosa, Bokila (Dk. 75 Cikalleshi)

Goller: Dk. 28 Soldado, Dk. 30 Dirar (Fenerbahçe), Dk. 45 3 Barbosa (Akhisarspor)

Sarı kartlar: Dk. 39 Güray Vural, Dk. 75 Bokila, Dk. 78 Eray Ataseven (Akhisarspor), Dk. 75 Serdar Aziz, Dk. 79 Eljif Elmas, Dk. 81 Jailson (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Tolga Ciğerci U21 maçında

Sezon başında Fenerbahçe kadrosuna katılan ancak sakatlığı ve tedavi süreci nedeniyle aylardır sahalardan uzak kalan Tolga Ciğerci, nihayet forma giydi.

1992 doğumlu futbolcu, U21'deki kontenjandan faydalanıp, Akhisarspor ile oynanan karşılaşmada yer aldı. Yedekler arasında maça başlayan Tolga, daha sonra ikinci yarıda oyuna alındı. Karşılaşmada 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe U21 takımında Tolga Ciğerci dikkat çekti. Yıldız orta saha tam 1 yıl sonra bir maçta forma giydi.

Maçın ardından FB TV'ye açıklamalar yapan Tolga Ciğerci, "Uzun bir sakatlık dönemi geçirdim. Zor bir dönemdi. Yaklaşık 30-35 dakika oynadım. Güzel bir gün. Çok şükür sağlığım da keyfim de iyi" dedi.

Rize takibi

Fenerbahçe taraftarları, kendi karşılaşmaları öncesinde oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını yakından takip etti. Birçok taraftar, stat etrafında toplanıp maçı izledi ve bitene kadar bekledi. Taraftarlar daha sonra stada giriş yaptı.

Kasımpaşa kadrosu

Sarı-lacivertliler, Akhisarspor önünde geçen hafta 3-1 kazanan Kasımpaşa kadrosuyla yer aldı. Sadece sarı kart cezası biten Martin Skrtel ilk 11'e geri döndü.

Fenerbahçe'de kazanan kadro aynen sahadaydı.

Voleybol takımına alkış

Karşılaşma öncesinde lig ve kupada şampiyonluk kazanan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, statta kupalarıyla tur attı. Özel olarak anons edilen voleybol takımı taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı. Tribünlerden geçerken voleybolculara, "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" tezahüratı yapıldı. Ayrıca erkek ve kadınlarda şampiyonluklar kazanan masa tenisi takımı da taraftarın önüne çıktı.

En özel misafirler

12 Mayıs Anneler günü kapsamında Ülker Stadı'nda son derece anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Sarı-lacivertlilerin sponsorlarından AVİS'in işbirliğinde işitme engelli anneler Fenerbahçe-Akhisarspor maçını izledi.

Özel olarak tribünde davetli olarak maçı izleyen Fenerbahçeli anneler, unutulmaz bir gün geçirdi. Aynı zamanda 12 Mayıs tarihinin İşitme ve Konuşma Engelliler Günü olması nedeniyle de bu anlamlı etkinlik anneler günüyle birleştirildi. Stattan da özel bir anons yapılarak hem İşitme ve Konuşma Engelliler Günü için mesaj yayınlandı hem de Anneler günü kutlandı.

İşaret diliyle Milli marş

Karşılaşma öncesi milli marşımız sırasında da İşitme ve Konuşma Engelliler Günü kapsamında güzel bir harekette bulunuldu. Stat ekranlarından işitme ve konuşma engelli taraftarlar ve stada misafir gelen anneler için işaret diliyle milli marş okundu. Türk bayrağının yanında Fenerbahçe formalı bir kadın taraftar, işaret dilini kullanarak yardımcı oldu.

'Engelleri birlikte aşalım'

Akhisarspor takımı sahaya 12 Mayıs İşitme ve Konuşma Engelleri Günü için bir pankartla çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu imzalı pankartla sahaya gelen konuk takım, alkış aldı.

Tribünde boşluklar

Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında sezonun en az taraftarının olduğu maçını oynadı. Hem ligdeki durum hem de maçın iftar saatiyle çakışması, tribünleri etkiledi. Sezon başından bu yana her maç dolu tribünlere oynayan Fenerbahçe, ilk kez az sayıda bir taraftarın karşısına çıktı. Tribünde büyük boşluklar görüldü.

Serdar Aziz korkuttu

Mücadelede 17. dakikada bir hava topu mücadelesine çıkan Serdar Aziz herkesi korkuttu. Topa kafa vurmak isterken rakibiyle çarpışan tecrübeli stoper yere düştü. Burnunu çarpan Serdar, bir süre kalkamadı. Hemen sağlık ekipleri sahaya girdi. Ayağa kalkan Serdar Aziz kenara alınarak tedavi edildi ve oyundan çıkmadı.

Manu tepkisi

Ev sahibi Fenerbahçe'de futbolcular Elvis Manu'yla maçın başından itibaren bazı sorunlar yaşadı. Maçın ilk düdüğüyle beraber özellikle ikili mücadelelerde Akhisarsporlu yıldızın sert hareketleri ve fauller, sarı-lacivertlileri kızdırdı.

Başta savunma oyuncuları Skrtel ve Serdar Aziz, Manu'nun tekmeleri ve ikili mücadelelerinden rahatsız oldu. Zaman zaman Fenerbahçe yedek kulübesi de itirazlarda bulundu.

Soldado yine sahnede

Sezonun ikinci yarısında golleriyle Fenerbahçe'nin en iyisi olan Roberto Soldado, Akhisarspor maçını boş geçmedi. İspanyol forvet, sezonun ikinci yarısında 13 lig maçının 11'inde gol katkısı verdi. Soldado, 6 gol 4 asistle oynarken, en üretken isim oldu. Tecrübeli forvetin gol ve asist yaptığı maçlarda Fenerbahçe sadece 1 kez yenildi, 5 galibiyet elde etti.

Penaltı şanssızlığı

Sarı-lacivertliler, 41. dakikada büyük bir şanssızlık yaşadı. Penaltı atışı kazanan Fenerbahçe'de Roberto Soldado topun başına geçti. Ancak İspanyol forvet, kaleci Fatih'i aşamadı. Soldado, tüm futbol kariyerinde toplamda 7. kez penaltı kaçırdı.

İlk sevinç

Ersun Yanal'ın takımın başına geçmesiyle beraber affedilerek kadroya dönen ve çıkışa geçen Nabil Dirar, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Çok şık bir gol atan Faslı futbolcu, 14. lig maçında ilk kez ağları sarstı.

Fenerbahçe'nin Akhisarspor karşısındaki ilk 2 şutu gol oldu. Soldado ve Dirar ağları sarstı.

12 maç oldu

Sarı-lacivertlilerin savunma sıkıntısı bitmedi. Ersun Yanal ve öğrencileri, ligde son 12 maçta da kalesinde gol gördü. Son olarak 20. haftadaki Göztepe maçında kalesini gole kapatan Fenerbahçe, arka arkaya çıktığı 12 maçta da rakiplerine engel olamadı. Sarı-lacivertli takım bu 12 maçın 11'inde geriye düşen taraftı.

Artık kurtuldu

Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında 3 puanı alıp rahatladı, bu sezon küme düşme hattına kadar inen sarı-lacivertliler, ligde kalmayı büyük ölçüde garanti altına aldı

Fenerbahçe, evinde Akhisarspor'a geçti vermedi ve 3 puanı alarak rahatladı. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon yaşadığı hayal kırıklıkları nedeniyle küme düşme hattına kadar indi. Haftaya 37 puanla giren sarı-lacivertliler, puanını 40'a çıkarıp, derin bir nefes aldı. Sezonun son 2 haftasına rahat bir şekilde girmeyi büyük ölçüde garanti altına aldı. Son 2 maçta önce Erzurumspor'a konuk olacak Ersun Yanal'ın ekibi, daha sonra evinde Antalyaspor maçıyla sezonu biterecek. Maçın ilk yarısında skor olarak rahatlayan Fenerbahçe, önemli bir galibiyet alarak hem moral depoladı hem de uzun zaman sonra rahat bir karşılaşma oynadı.

Kadıköy'de rövanş

Sarı-lacivertli ekibin, Akhisarspor kabusu sonunda bitti. Ege temsilcisine karşı hem geçen yıl hem de bu sezonun ilk yarısında boyun eğen Fenerbahçe, şeytanın bacağını kırdı. Geçen yıl hemen kupa finali kaybedilmiş hem de ligde 6 puan yitirilerek şampiyonlukta Galatasaray'ın 3 puan farkla gerisine düşülmüştü.

Rakibine karşı son 4 resmi maçını kaybeden Fenerbahçe, evinde 3 puanı alıp, adeta bir rövanş aldı. Ege temsilcisi de küme düşme hattında 25 puanla son sırada kaldı ve ligde kalma şansını resmen kaybetti.

'Akhisar kümeye'

Fenerbahçe taraftarları, Akhisarspor'a tepki gösterdi. Geçen sezon ve bu sezon arka arkaya 4 kez Akhisarspor'a mağlup olan sarı-lacivertliler, bu nedenle 'Akhisarspor Kümeye' tezahüratları yaptı. Özellikle geçtiğimiz yıl, kupa finali ve lig maçlarında 3 yenilgi yaşatan Ege temsilcisi, bu sezonun ilk yarısında Akhisar'da 3-0 kazanmıştı.

Tüm bunlardan dolayı ligin son sırasında bulunan ve Kadıköy'deki yenilgiyle ligden düşen Akhisarspor için 'kümeye' tezahüratları oldu.

2. defa oldu

Fenerbahçe bu sezon ikinci kez bir galibiyet serisi yakaladı. Daha önce 19. ve 20. haftalarda Yeni Malatyaspor ile Göztepe'yi arka arkaya yenen sarı-lacivertliler, şimdi de Kasımpaşa maçından sonra Akhisarpor'u devirdi.

12 hafta sonra bu sezon ikinci kez üst üste 2 maçlık bir galibiyet serisi geldi.

Toplu sevinç

Fenerbahçe'nin attığı gollerde takım halinde yapılan sevinçler dikkat çekti. Bütün futbolcuların bir arada olarak kutladığı gol sevinçleri alkış aldı. Sarı-lacivertli oyuncular beraber kenetlenerek gollerini kutladı

Ersun Yanal'a destek

Maçın ikinci yarısında tribünler teknik direktör Ersun Yanal'a destek verdi. Maçın son anlarında taraftarlar tecrübeli teknik adam için tezahüratlar yaptı.

Kahraman Valbuena!

Kadıköy'de maçın son anlarında Mathieu Valbuena rüzgarı esti. 87. dakikada kenara gelen Valbuena, tribünlerden büyük destek aldı. Fransız futbolcu uzun süre ayakta alkışlandı ve adına tezahüratlar yapıldı.