Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçı baştan sona iyi götürdüklerini ve galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Terim, taç değerlendirmesiyle başlayıp, "Faul olmayan faul ve taç bizim dediğimde, 'Ya koca bir maç taca mı sığdırılır' denmişti. Futbolda her şey önemli. Caner'in ayağına değiyor zaten, taç bizim. Biz de istediğimiz gibi başlarız" dedi.
 
Oyunlarını da detaylı anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Özellikle oyuna iyi başladık. İlk 7 dakika iyiydik. Kendi kaptırdığımız toplarla sıkıntı yaşadık ama daha sonra topa sahip olan takımdık. Hiç tehlike yaşamadık. 2-0'dan sonra doğal olarak rakibimiz de risk aldı. Bizim de her çıkışımız böylece pozisyon oldu. 
2-0'dan sonra gol yememeniz önemlidir. Çünkü gol yerseniz rakibe ümit sağlar. Topu rakibe bıraktık, geçiş hücumlarında etkili olduk ama sonuçlandıramadık. Daha gol atardık açıkçası. Oyuncularımı kutlarım. Bazen kalite ister oyunlar bazen de mücadele ister. Böyle bakmak lazım. Her iki taraf en ufak hata da zirveden uzaklaşacaktı, kolay değil oynamak böyle bir maçı.  Nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık" ifadelerini kullandı.
"Kaybettiğinizde değil vazgeçtiğiniz yenilirsiniz"

Lig yarışında hiç pes etmediğini aktaran Fatih Terim şu sözleri kullandı: "Ben yaptığım işe inanıyorum. Camiama inanıyorum, taraftarıma inanıyorum, takımıma inanıyorum. Taraftarlarımız oyuncularla bütünleştiğinde herkes zor çıkar buradan. Ben bu ligi iyi tanıyorum. Kaybettiğinizde değil vazgeçtiğiniz yenilirsiniz. Ben kaybedersem tebrik etmesini bilirim. Erzurum maçından bu yana 10 maç var. 30 puan var ortada. Bizden bir şey olmaz söylemi benim tarzım değil. "
 
Fernando'ya övgü
Beşiktaş'a karşı attığı golle yıldızlaşan Fernando'yu öven Fatih Terim, oyuncusunu tebrik etti. Terim, "8, 6 ve 10 numara oynar. Geçen sene de 8 numara oynadı ve Beşiktaş'a yine gol atmıştı. Fernando son zamanlarda baya iyi ve diri. Zaten futbolculuğu iyi. Fiziği de iyi olduğunda vazgeçilmez. Aklıyla ve zekasıyla vazgeçilmez. Orta sahamız doğru işler yaptı" diye konuştu. 
 
Deplasman uyarısı
Fatih Terim, 2 deplasman kaldığının altını çizdi. Bu sezon yaşanan krizlerin bitmesi gerektiğini aktaran başarılı antrenör, "Bu sene deplasman farklı ve iç saha farklı gibi duruyor. Ama artık durmaması lazım, umut ediyoruz. 96-2000 arasında da böyle deplasman sıkıntıları çekmiştik. Ama o zaman da fark etmemişti. İnşallah şimdi de bu 2 deplasmanda halledeceğiz o sorunu. Artık bir yere getirdik. Bu galibiyet sadece liderliği değil, bazı şansları da getirdi, kredileri. Olası bir sıkıntıda yine döndüğümüzde içeride yine telafi edebiliriz. Ama inşallah deplasmanda artık sorun olmaz, hayırlısı Allah'tan" dedi. 
 
200. maç sevindi
Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş karşısında özel bir galibiyet aldığını vurgulayan Fatih Terim, bazı detaylara değindi. Terim, "200. maçımız derbiyle oldu, çok güzel oldu. 52 bin taraftar gelmiş ve bu bir rekor. Taraftarımıza ihtiyacımız var bizim, biz onlarla güçlüyüz" ifadelerini kullandı. 
 
Ndiaye itirafı
Kadro tercihlerini açıklayan Fatih Terim, Badou Ndiaye konusunda yabancı sınırını anımsattı. Sarı-kırmızılı teknik adam, "Ndiaye tamamen yabancı durumuyla alakalı, yoksa haftaya da faydalanacağız, önemli bir oyuncumuz. İngiltere'ye de gitti geldi, dinlenmesi lazımdı. Taktik icabı da aslında kenardaydı. Ndiaye bizim gelecek sezon da düşündüğümüz önemli bir oyuncum" yorumunda bulundu.