Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Serie A'da iki eski takımı Fiorentina ile Milan'ın karşı karşıya geleceği mücadele öncesinde Çizme'de yayım yapan La Gazzetta dello Sport gazetesine özel bir röportaj verdi. İmparator; Vincenzo Montella, Gennaro Gattuso, Federico Chiesa ve Krzysztof Piatek'le ilgili flaş açıklamalarda bulunurken şunları kaydetti:

"Gennaro Gattuso harika bir insan"

"Gennaro Gattuso, her şeyden önce harika bir insan. Kendisi, harika bir karaktere sahip. Futbolculuğunda da istisnai bir isimdi. Milan ve İtalya Milli Takımı'yla her şeyi kazandı. Şimdiyse iyi bir teknik direktör. Kendisinin çok iyi bir kariyere sahip olacağından eminim. Tecrübe kazanması ve kendine güvenmesi için zamana ihtiyacı var.

Serie A'da puan durumuna baktığımız zaman Milan'ın Şampiyonlar Ligi potasından yalnızca 3 puan uzakta olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla henüz hiçbir şey kaybedilmiş değil. Milan gibi büyük bir kulübün DNA'sında büyük başarılar elde etmek vardır. Bence Gattuso'nun takımı önümüzdeki üç maçı çok kolay bir şekilde kazanacak ve Şampiyonlar Ligi vizesi alacak. Şu anda her şey onların elinde."

"Piatek'in gol sayısı her şeyi söylüyor"

"Krzysztof Piatek, Genoa'dan geldi ve çok iyi bir futbolcu. Harika bir santrfor olduğunu da zaten attığı gol sayısı söylüyor. Yanılmıyorsam hâlâ gol kralı olma şansı var. Milan sayesinde kendisini daha çok geliştirebilir. Leonardo ve Paolo Maldini de Milan'da harika oynamışlardı. Ben, onların yönetici olarak da çok iyi işler çıkaracaklarını düşünüyorum. Zira Milan'ı ve bu kulübün hedeflerini çok iyi biliyorlar."

"Ben de bir Fiorentina taraftarıyım"

"Fiorentina, Serie A'daki en genç takım ve genç isimlerle oynuyorsanız ligde hata yapmanız mümkün. Ancak kadrolarında çok önemli yetenekler var. Dolayısıyla daha güçlü bir takım oluşturabilmek adına uygun bir zemin mevcut. Floransa ve Fiorentina benim için çok özel. Şehir, dünyadaki eşsiz güzelliklere sahip ve takımlarına da inanılmaz bir tutkuyla bağlı. Fiorentina'da çalıştığım dönemde harika anılarım ve arkadaşlıklarım oldu. Geçen bunca yıla rağmen hâlâ bundan keyif alıyorum. Ben de bir Fiorentina taraftarıyım."

"Federico Chiesa, babasını hatırlatıyor"

"Vincenzo Montella, çok genç bir teknik adam. Daha önce de bu kulüpte çalıştı ve önemli başarılar yakaladı. Dolayısıyla Fiorentina açısından kendisi doğru bir tercih gibi görünüyor. Federico Chiesa'ya gelecek olursak onun da babasını çalıştırma onurunu yaşamıştım. Enrico Chisea, harika bir futbolcuydu ve Fiorentina'nın İtalya Kupası'nı kazanmasını sağladı. Oğlu da sıra dışı bir yetenek. Avrupa'nın büyük kulüplerinin kendisiyle ilgilenmesi beni şaşırtmıyor. Hareketleri ve bazı vuruşları babasını hatırlatıyor. Çok güçlü ve dayanıklı. Bir tarafta Piatek, diğer tarafta Chiesa... Bu maçın çok güzel geçmesi garanti."

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler