İşte o açıklamalar;

Taffarel:

Galatasaray tarihinin en önemli gününü yaşıyoruz. Bu başarı şans değildi. Büyük bir hocamız ve çok çalışan bir takımımız vardı.

Ben kendime düşeni yaptım. Hasan ve Üö,t golleri nasıl yaptıyse ben de üzerime düşeni yaptım.

Ümit Davala:

Her sene aynı coşkula kutluyoruz bugünü. İnşallah ileride de yine kutlarız.

Hasan şaş:

UEFA Kupası finalinden 1 gün önce hocanın kafasında Arif mi, Hasan mı sorusu vardı. Olan bana oldu.

UEFA Kupası final maçına sonradan girmek de güzel! O gün o takımda yedek ve as diye bir ayrım yoktu. Çok iyi bir takımımız vardı. Taffarel, Galatasaray'a geldiği günden bu yana bir tane kurtarış yaptı (gülüşmeler) o da Arsenal maçıydı.

Harika bir arkadaşlık ortamımız vardı. Tüm arkadaşlarımı buradan kutluyorum. Hedefimizde Şampiyonlar Ligi kupası var, içimde bir umut bunu taşıyorum."

Galatasaray'ın UEFA Kupası var, Süper Kupası var, sırada neden Şampiyonlar Ligi olmasın? Benim için en büyük hayal ve hedef Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Fatih Terim:

Şimdi konuşmaları dinleyince o dönem kupaları nasıl aldık çok net belli oluyor. O günkü futbolcularım, ya meslektaşım ya yardımcım. Maç sonrası, ileride anlayacağız bu başarının önemini demiştim. İyi şeyleri unutmamak lazım. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum.

O günkü his, bugünde de devam ediyor. 17 Mayıs çok önemliydi. O gün tüm emek veren oyuncularım aslan gibi mücadele etmişti.

Mutlaka UEFA Kupası'ndan daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz ve Allah nasip ederse de bunu başaracağız. Yenilmeden UEFA Kupası'nı kazanmak kolay değil, bunu yapan ekibin hepsini de tek tek bir kez daha tebrik ediyorum