Küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor'un önünde 32 puanla 17. sırada  bulunan Erzurum temsilcisi, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig'in kalan  2 haftasında 33 puanlı Bursaspor ve 34 puanlı Göztepe'yi geçmeye çalışacak
 
Sezonun tamamında alt sıralardan bir türlü kurtulamayan mavi-beyazlı  ekip, Mehmet Özdilek'in ardından teknik direktörlük görevine getirilen Hamza  Hamzaoğlu yönetiminde ligin 28. haftasında konuk ettiği Akhisarspor'u 2-1 yenerek  umutlarını artırdı.
 
Hamzaoğlu'nun takımın başındaki ilk galibiyeti olan Akhisarspor  mücadelesinden sonra çıktığı Göztepe (1-0), Antalyaspor (1-1) ve Bursaspor (2-0)  maçlarında 7 puan toplayan Erzurum temsilcisi, önemli bir çıkış yakaladı.
 
Geride kalan hafta konuk olduğu Evkur Yeni Malatyaspor'a 3-1 yenilen  Büyükşehir Belediye Erzurumspor, son 2 haftaya girilirken küme düşme hattının  üstüne çıkma fırsatını değerlendiremedi.
 
Hamzaoğlu'nun 4. mağlubiyeti
 
Mehmet Özdilek ile yolların ayrılmasının ardından mavi-beyazlı ekiple  anlaşma sağlayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, geride kalan 8 haftada takımın  başında yer aldı.
 
Hamzaoğlu yönetiminde Aytemiz Alanyaspor (1-2), Trabzonspor (0-1) ve  Kasımpaşa (1-2) önünde puan alınamazken, 3-1 kaybedilen Evkur Yeni Malatyaspor,  bu listeye eklenen bir diğer rakip oldu.
 
Erzurum ekibi, Hamzaoğlu idaresindeki 8 müsabakada 3 galibiyet, 1  beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayıp, 10 puan topladı. Sezonu Fenerbahçe ve  İstikbal Mobilya Kayserispor maçıyla tamamlayacak olan Hamza Hamzaoğlu, kümede  kalma hedefinde yoğun mesai harcayacak.
 
Kader haftaları
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un kalan maçlarında puan kaybına  tahammülü bulunmuyor.
 
Ligin 33. haftasında sahasında Fenerbahçe'yle karşılaşacak  mavi-beyazlılar, bu müsabakayı kazanıp, şansını deplasmanda yapacağı İstikbal  Mobilya Kayserispor karşılaşmasına taşımaya çalışacak.
 
Rakipleri Bursaspor ile Göztepe'nin karşı karşıya geleceği 33. haftada  Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Fenerbahçe önünde alacağı olası bir galibiyet,  kendisine önemli bir avantaj sağlayabilir.
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, rakibine mağlup olması durumunda ise  bitime bir hafta kala Akhisarspor gibi ligden düşmeyi garantileyecek.
 
Demir: "Futbolcuların hedefi ligde kalmak"
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Sportif Direktörü Zafer Demir, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, ligde kalmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını  söyledi.
 
Son maçlarda sergilenen performansın, takıma olan bakışı  değiştirdiğini aktaran Demir, "Dört hafta önce küme düşmüştük ve bütün camia da  öyle söylüyordu. Şu anda yine alttaki 3'lünün içindeyiz ama bakış açısı biraz  daha değişti." dedi.
 
Demir, futbolcuların ligde kalmak için her şeyi yaptığını ifade  ederek, "Şu anda futbolcuların hedefi ligde kalmak. Burada önemli olan camianın  da birlik içinde olması. Alt sıradan doğru düzgün çıkamadık ama herhalde en son  çıkışı biz yapıyoruz. İnşallah sonunu da iyi şekilde getireceğiz diye  düşünüyorum. Sadece biz değil, futbolcular ve spor kamuoyu da bizim gibi  düşünüyor." diye konuştu.
 
Futbolcuların gelecekle ilgili planlarının olduğunu dile getiren  Demir, "Futbolcular çok yönlü düşünebiliyorlar. Bir alt lige düşmeleri kendileri  açısından da iyi bir durum değil. Çünkü değerlerini düşürüyorlar. Bunu kimse  istemez. Bu yüzden futbolculardan çok bunu düşünen kimse olduğunu sanmıyorum."  değerlendirmesinde bulundu.