Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu'nun en büyük destekçilerinden biri olan ve başkan yardımcılığı görevini üstlenen Ertuğrul Doğan, suskunluğunu FANATİK'e bozdu, gündemdeki tüm konular hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Önceliği Beşiktaş maçına verip gelecek sezon planlarını da anlatan Doğan, Serhat Demirtaş'a özetle şu ifadeleri kullandı:

‘Taraftar anlar ama...'

"Bu hafta Beşiktaş maçımız var. Hedefiniz ne diye soruluyor. Bizim her zaman hedefimiz kazanmak. O nedenle de Konya maçın da dahil olmak üzere kaçan her puana üzülüyoruz. Elbette Trabzonspor taraftarı takımının mücadelesini alkışlar ama beraberliğe de asla sevinmez. Bu nedenle Beşiktaş karşısında da son haftada da kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok."

‘Mesaja gerek yok'

"Bu tip maçları ne futbolculara ne de taraftara anlatmaya gerek yok. Çünkü zaten değeri isminden belli. Üstelik taraftarımız bu sezon bizi hiç yalnız bırakmadı. Onlar için ekstra bir çağrıya gerek olduğunu düşünmüyorum. Yönetim olarak verdiğimiz mesajları çok iyi aldılar, yine görevlerini yapıp takımı destekleyeceklerinden eminim."

‘Bunlar geçiş sezonu'

"Bu yıl yönetim olarak ekonomiyi ayağa kaldırma dönemiydi. Sorunların bir kısmını çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Ancak bu yarışta olmayacağımız anlamına asla gelmiyor. Eksiklerimizin, hatalarımızın farkındayız, gerekeni yapacağız. Hem kadromuzu hem de ekonomimizi güçlendirmenin yollarını arayacağız. Burada tüm camiaya görevler düşüyor."

‘Kayrılmak istemiyoruz'

"Hakem polemiklerine girmek istemiyoruz. Ancak 4-5 maçımızda akla mantığa sığmayacak hatalarla karşılaştık. Bir çırpıda Beşiktaş, Ankaragücü, Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını sayabilirim. Bizim derdimiz kayrılmak değil. Herkesin eşit şartlarda yarışması. Kimse böyle hatalarla karşılaşmasın istiyoruz. Teknoloji bu kadar ilerlemişken doğru ellerde çok iyi şekilde futbola yardımcı olabilir."

‘Trabzon'un misyonu belli'

"Altyapı hamlesiyle ilgili olarak yine göreve geldiğimizden bu yana aynı şeyleri söylüyoruz... Biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Trabzonspor'un misyonu örnek ve ahlaklı oyuncular yetiştirmek, gerçek değerini bulursa satmak, sonra yerine yenisini koymaktır. Ve tabi ki aynı zamanda da hep hedefe yarışmak. 4-5 kollu bir operasyon bu. Komple bir öze dönüş değil bahsettiğim. Altyapıdan iyi oyuncuların etrafında bir kadro kurmak, yani organizasyonun gerçekliğine göre hareket etmek. Bundan hem Trabzonspor hem Türk Futbolu hem de oyuncular kazanacaktır."

Serhat Demirtaş / FANATİK ÖZEL