İkili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Savunmacı futbolcu şu açıklamaları yaptı: 'Yarın karşılaşacağımız takım iyi bir takım, fizik olarak güçlü ve yetenekli oyunculara sahip.. Onların nasıl oynayacağını biliyoruz, ne istediklerini biliyoruz. Baskı altında ne yapacaklarını bilmediklerinde uzun top atıyorlar.Zor bir karşılaşma olacak ama kendi sahamızda olduğumuz için avantajlıyız.'

Maç öncesi açıklamalarda bulunan Yanal, 'Zenit maçını kazanabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle gol yemeden kazanırsak büyük bir avantaj kazanacağımızı düşünüyorum. Geçmişteki listeyi şu anda konuşmak doğru değil. Şu anda kadromuzdaki tüm oyuncularımıza değer vererek, onları kazanarak geçmek zorundayız. Ligde bulunduğu durum Fenerbahçe'nin gücünü yansıtmasa da, biz güçlü bir takımız ve UEFA Avrupa Ligi'nde bu gücü yansıtabilecek durumdayız' ifadelerini kullandı.

BELKİ YARIN MAÇIN ADAMI OLUR

'Slimani'yi yarın ilk 11'e almak için bir tereddütünüz var mı?' şeklinde yöneltilen soruyu Ersun Yanal şu şekilde cevapladı:

Slimani bu zorluklarla başa çıkabilecek deneyime sahip. Evet, kötü bir performans ama bu kötü gidecek anlamına gelmez. O zaman hayatta adım atmamamız gerekiyor. Sabah kalkıp, akşam yatana kadar birçok kötülükle karşılaşıyorsunuz. Belki yarın maçın adamı olur.

ALPER OYNAMAYA HAZIR

Alper Potuk'un durumu hakkında konuşan deneyimli teknik adam, 'Alper'in kötü bir sakatlığı oldu, iyileşmesi zordu. Şimdi iyi ve bizimle beraber, oynamaya hazır. Biz en iyi kadromuzla sahaya çıkıp en iyisini yapacağız. Futbolcularımız da iyi kariyerlere sahip. Mazerete sığınmadan oynayacaklar' dedi.

BÜYÜK İHTİMALLE ONU KONUŞMAYACAĞIZ

Karşılaşma için konuşan Yanal, 'Fenerbahçe'nin durumunu çömeldiğinde büyük bir sıçramanın olacağı bir konum olarak değerlendiriyorum. Yarın Fransız hakem maçı yönetecek ve büyük ihtimalle maçtan sonra onu konuşmayacağız. Biz hakemleri bir şekilde futbolun içinde tutmayı başarıyoruz ve maalesef bunu yapıyoruz. Zenit'in eksisi şu, bakalım bu taraftar karşısında ne yapacaklar?' şeklinde konuştu.

BİZDE KIDEMLİ HAKEMLER VAR

Süper Lig'deki hakem hataları sorulan Yanal, 'Benim işim futbol, ben olabildiğince futbol konuşmak istiyorum. Hakemler futbol oyunun dışındadır.Yaşanan hakem hatalarını sadece bizim için değerlendirmeyin. Şu anda bir kaos var mı? Cezalı duruma düşmeden gitmek gerekiyor. Bugünkü durumdan herkes memnun mu? Kararlar adil mi? Kimsenin canı yandı mı? Nasıl değerlendiriliyor, keyfi işler oluyor mu? Hakemlerin adil olduğunu düşünen var mı? Hakem bana oyuncumun kırmızı kart gördüğünde iki kere f..k off dediğini söyledi ama başka maçta bağıra bağıra f..k off dendiğinde atılmıyor. Bir hakem, bir takımın maçlarının %25-30'una atanıyorsa, takımların hakemleri mi var? Teknik direktörler analiz yapar az ya da çok. Bunlar hakemlerde ne kadar sık yapılıyor? Doğru yönetilip yönetilmediği konusunda sorularım var. Cevaplarını bilen var mı? Varsa anlatsın. Hakemlerimiz linç edilmemeli. Korunmalı. Ama bu adamlar bir türlü kararları vermekte zorlanıyorsa bir sıkıntı var demektir. Bizde kıdemli hakemler var ya! Fenerbahçe'nin hakemi, Beşiktaş'ın hakemi, Galatasaray'ın hakemi. Neye göre gitti? Öğrenme hakkımız yok mu? 'Sana ne kardeşim' mi?

FATİH TERİM'İN ÜMİT ÖZTÜRK İLE FOTOĞRAFI İÇİN YANIT

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Trabzonspor maçı sonrası hakem Ümit Öztürk ile fotoğraf çektirmesiyle ilgili yorumu istenen Ersun Yanal, "Aynı geminin içindeyiz. Elbette görüştüğümüz insanlar var. Ben rakip takımın teknik direktörüyle yemek yiyemeyecek miyim mesela? Sapla samanı ayıralım" dedi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Content Video - Spor dünyasında son 24 saatte neler yaşandı?