Celal Umut Eren / Skorer.com
 
UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit'i 1-0 yenerek rövanş öncesi öenmli bir avantaj elde eden Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, çok iyi bir akşam olduğunu ifade etti. Sadece futbolun konuşulduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Herkesin performansından memnunum. Bize yakışan oyun böyle olmalı" dedi
 
"Oyunu forse ettik"
Yanal, oyunlarına değinip, "Keyifli bir akşam oldu. Futbol adına güzel dakikalar var. Genelinde her iki takım da özellikle rakibimiz 60'tan sonra biz de 60'a kadar oyunu forse ettik. Bizim oyundaki pas yüzdemiz, atak sayımız rakipten fazlaydı. Bu ritmi daha yüksek tempolarda oynamak ve skor üretmek durumundaydık. Fırsatları da yakaladık. Harun'a büyük iş düştü, bu özelliğinden faydalandık.  İki devreli maç, ilk devresi bitti, ikinci devresine gideceğiz. Oyuncularımızın oyun iştahını olumlu buluyorum. Özellikle uzun süredir oynamayan Valbuena ve ilk kez ilk 11'de olan Moses ve tüm takım iyiydi. Deneyimli ve güçlü bir takımla oynadık. İkinci etap zor olacak" dedi.
 
"Bize yakışan oyun böyle olmalı"

Daha iyi bir seviyeye çıkmak zorunda olduklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Takımımızın yükselişini iç saha ve deplasmanda eşitlemeliyiz. Deplasman maçlarımızı daha iyi seviyeye çıkarmalıyız. Oyuncularımızın hassaslığı tavrı bizi mutlu ediyor. Sadık özellikle. Hakemin konuşulmadığı bir ortam, sadece futbol konuşuyoruz. Eminim hiçbirimiz bunu konuşmadık, kurallar netti. Çok net bir oyun oldu. Tartışılacak bir oyun olmadı. Bütün herkesin performansından memnunum bu maçta. Bu geçişi yaparken zorlanıyoruz. Skorlar üst üste gelmeli. Daha iştahlı oynamalıyız içeride ve dışarıda. Bize yakışan oyun böyle olmalı" ifadelerini kullandı.
 
Taraftarlara özel olarak değinen Ersun Yanal, "Taraftardan güçlü bir destek var. Bu destekle motive oluyoruz. Taraftarımıza teşekkür etmek istiyoruz"  yorumunu yaptı. 
 
Fenerbahçe'nin hocası bu sıkıntılı dönemin biteceğini aktarıp, "Değişkenler çok. Çok sıkıntılar sonrası tamir etmek kolay olmuyor. Mazeret yapmıyorum. Fenerbahçe yine yoluna devam edecek. Hak ettiği yere gelecek. Taraftarlar bu dönemi hatırlamayacak bile" ifadelerini kullandı.
 
'Tolgay'ı riske etmedim'
Ersun Yanal, maç öncesi ısınmada sakatlanan Tolgay Arslan'ın durumunu değerlendirdi. Riske etmediğini ifade eden Yanal, "Tolgay'ın durumu yarın (bugün) belli olur. Kasığında bir sıkıntı hissetti. Bir hafta-10 günlük sanırım, ama kesin bir şey diyemem. Riske etmedim" dedi. 
 
'Zihinsel çözülme'
Fenerbahçe'nin 60. dakikadan sonra oyunda düşmesinin fiziksel değil psikolojik olduğunu kaydeden Ersun Yanal, "Fiziksel olarak kabul etmiyorum düşüşü. Aynı oranda koştu iki takım. Yorgunluk belirtisi olarak algılanmamalı. Zihinsel çözülme olabilir. Herkes gergin, taraftar da biz de gerginiz. Kazanarak gidereceğiz. Bu galibiyette de bize iyi geldi. Tekrar bir güven kazanacağız kazanarak ve bunu lige yansıtacağız. Özgüveni yeniden sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 
 
'Skrtel çok özel'
Sarı-lacivertli takımda Martin Skrtel'in çok özel bir futbolcu olduğunu anlatan Ersun Yanal, öğrencisine övgüler yağdırdı. Yanal, "Skrtel çok özel bir oyuncu. Skrtel'in motive olmaya, motive edilmeye ihtiyacı yok. Çok iyi bir profesyonel. Bu maçta oyuna başlamadan önce ve sonra yine aynı profesyonelliğiyle içimizdeki en hazır adamdı.  Zenit için özel hazırlanmadı, her zamanki davranışıydı. Bazen kötü oynasa da hiç motive olmadan çıkmaz" diye konuştu.