Küçükbakırcı, 16-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TUR 2019'a ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Turun bu yılın 1963'teki ilk rotasını andıran nostaljik bir güzergahta düzenlendiğine dikkati çeken Küçükbakırcı, "Organizasyonda hiçbir eksiklik yoktu. Çok başarılıydı. Etaplar beğenildi. Hatta 'Seneye yine burada yapın.' diye talepler oldu." ifadelerini kullandı.

Küçükbakırcı, Marmara Denizi çevresinde koşulan yarışın parkurunun bisiklet için çok uygun olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu güzergah, uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile anılmış bir parkur. İlk etap İstanbul ile Tekirdağ arasında gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü bisikletçiler, ikinci etabı Eceabat'ta 57. Alay Şehitliği'nde tamamladı. Çanakkale'de yarışa büyük ilgi vardı. Bisikleti ne kadar özlediklerini anladık. Balıkesir ve Osmanlı'ya başkentlik yapmış Bursa'nın ardından yarışın 5. gününde sporcular, zorlu Kartepe tırmanışını gerçekleştirdi. Bisikletçiler karda yarış koşmuş oldu. Yani bu kar, bisiklet sporunu durdurmuyor. Son etap ise Sakarya ile İstanbul arasında koşuldu. Bisikletçiler, Avrasya Tüneli'nden geçerek Sultanahmet Meydanı'nda yarışı noktaladı."

Organizasyonun vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığının altını çizen Küçükbakırcı, bazı belediye başkanlarının ilgisizliğinin ise kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

"Tur, gelecek yıl da Dünya Turu takviminde yer alacak"