Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan derbinin ardından düzenlenen basın  toplantısında görüşlerini aktaran Erdoğan, Beşiktaş Sompo Japan'ın ligde ilk 4'e  oynayan takımlar arasında yer aldığını belirterek, "Çok değerli bir galibiyet  aldık. Beşiktaş'a karşı deplasmanda da kazanmıştık. Önemli bir galibiyet.  Yakaladığımız galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz. Önümüzde Darüşşafaka  Tekfen müsabakası var. Onlar da toparlandı. O maçı da kazanarak, üst sıralara  tutunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Sarı-kırmızılı taraftarların maç boyunca takıma verdiği destek  hakkında da konuşan Ertuğrul Erdoğan, "Galatasaray takımının, taraftarıyla  bütünleştiğinde enerjisi yükseliyor. Oyun ritmi değişiyor. Bu da galibiyete  direkt etki ediyor. Bu salon daha fazla dolmalı. Bu takım bütün eksiklerine  rağmen saygıyı hak ediyor. Sonuna kadar mücadele ediyor." diye konuştu.
 
Sarı-kırmızılı basketbol takımının sezon başından bu yana eşik  atladığına dikkati çeken Erdoğan, "Önemli olan takım iskeletini kurmak ve bunu  korumak. En büyük amacımız bu. Çok genç bir takımız. Bu takımın hata yapması  kadar doğal bir şey yok. Sezon başından bu yana oynadığımız basketbol çok  değişti. Her hafta üstüne koyan bir takım var." değerlendirmesinde bulundu.