Polonya

- Lewandowski ilk kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

- 2010 ve 2014'ü pas geçmişlerdi, ev sahibi oldukları Euro 2012'de grubu sonuncu bitirdiler. Euro 2016'da ise Lewandowski, grup maçlarını "kaleye isabetli şut" atamadan bitirmişti.

- 2018 elemelerinde 4-4-2 oynatan Adam Nawalka, Kasım ve Mart aylarındaki hazırlık maçlarında 4-3-3 denedi. 4'lü oynarsa Piszczek ve Blaszczykowski'nin aksayacağını düşünüyor olabilir, haksız da sayılmaz.

- Yaşları ilerleyen, sakatlık eğilimleri artan "sağ taraf" oyuncularına Keita Balde (Senegal) ve James Rodriguez (Kolombiya) ceza kesebilir.

- 10 maçta 25 puan toplayıp zirvede yer aldılar ve 28 golün 16'sında Lewandowski imzası vardı. Peki "tek adam" Dünya Kupası'nda yeterli olacak mı?

- Kilit oyunculardan Krychowiak, sezonun son kısmında yeteri kadar şans bulamadı, West Brom küme düştü.

- 77 gol atan Napoli'de Zielinski, sadece 7 gole katkı yapabildi. (4 gol - 3 asist)

- Lewandowski'nin partneri Milik, Mart ayından sonra, çoğunda sonradan oyuna girerek şans buldu, sezonu 5 golle kapattı.

- Grup aşamasında elenmeleri sürpriz olur ama 2,15 oranıyla denebilir.

Senegal

- Maurizio Sarri'nin sisteminde top yapan, rakibin hücum presini kilit paslarla aşan stoper olarak parlayan Kalidou Koulibaly takımın önemli bir parçası.

- Liverpool'un bu sezon, Şampiyonlar Ligi final yürüyüşüne 9 golle katkı veren, finalde de 1-1 yapan golü atan Sadio Mane en önemli hücum silahlarından biri. (11 ŞL maçı - 10 gol)

- Alanyaspor'dan tanıdığımız Lamine Gassama sağ bekte, Bursaspor'un tecrübeli forveti Moussa Sow ise hücumda iyi birer alternatif.

- Sağlıklı bir Keita Balde, grubun diğer takımları için ciddi bir tehdit unsuru olacaktır. Lüksemburg ile oynanan hazırlık maçında ilk 45 dakikada forma giydi.

- Grubun ikincisi, çaprazdan Belçika'yı karşısına alacağı için, Senegal turnuvaya Son 16'da veda eder tercihine yönelmek akıllıca olabilir. (3,25)

Japonya

- Vahid Halilhodzic ile Japonya Futbol Federasyonu arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucu, turnuvanın başlamasına 2 ay kala Akira Nishino takımın başına geçti.

- Kısa Japon futbolcular arasında 1.89 m'lik boyuyla öne çıkan Maya Yoshida'nın sağlıklı olması, Nishino'nun dikkat edeceği konuların başında yer alıyor. (Bu sezon 4 maç kaçırdı, diz sakatlığı)

- Inter'de forma şansı bulamayan, Galatasaray'ın şampiyonluğunda pay sahibi olan isimlerin başında gelen Yuto Nagatomo, sol tarafın yine tek hakimi olacaktır.

- Hasebe, Honda, Kagawa gibi tecrübeli isimler de Nishino'nun yeni düzeninde kendine mutlaka yer bulacaktır ama her şeyin bu kadar üst üste gelmesi sonrası gruptan çıkarlarsa büyük sürpriz olur. (Japonya Grup Aşamasında elenir - 1,30)

Kolombiya

- James Rodriguez önderliğindeki Kolombiya, grubun favorisi. Radamel Falcao da ilk kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek. (Kolombiya grubu lider bitirir - 2,10)

- Turnuvayı Japonya maçıyla açacaklar ve "yeni bir oluşum" içinde olan Japonları geçmeleri şaşırtıcı olmayacaktır. (Kolombiya kazanır vs Japonya - 1,55)

- Yerry Mina (1994) & Davinson Sanchez (1996) yetenekli ama Dünya Kupası seviyesinde tecrübesiz, önlerindeki Abel Aguilar (33) & Carlos Sanchez (32) ise tecrübeli ama yavaş.

- Çaprazdan gelecek "olası" İngiltere eşleşmesinde, bu karışımın iyi harmanlanması turu getirecektir.

- Çeyrek finalde ise Almanya duvarı karşılarında olacak! 2014'te Son 16'da Uruguay'ı elemişler ama çeyrek finalde Brezilya'ya diş geçirememişlerdi. (Kolombiya çeyrek finalde elenir - 4,00)

En popüler "Dünya Kupası" bahislerini incelemek için buraya tıklayın!