Anadolu Efes'in önemli isimlerinden ABD'li basketbolcu Bryant Dunston, İspanya'da düzenlenecek olan THY Euroleague Final-Four öncesi basınla buluştu. Geçen sene Euroleague'de başarısız olan ancak bu sene Final-Four biletini almalarında takımın değişen kimyasının büyük etken olduğunu belirten Dunston, "En önemli farklılık takım olarak değişen kimyamızdı. Takımda herkes büyük fedakarlık yapıp birbiri için mücadele etti. Yeni oyuncularla sözleşme imzaladığımız anda böyle bir sinerji olacağını biliyorduk. Kulübün yönetimi de deneyimli isimleri takıma getirerek büyük iş yaptı. Bu sezon takıma katılan oyuncular, büyük maçların nasıl oynanacağını bilen isimlerdi" dedi. 
 
"Fenerbahçe'nin eksikleri, bizim için bir şey değiştirmez" 
Final-Four'da yarı final mücadelesinde karşılaşacakları Fenerbahçe Beko'nun yaşadığı sakatlıkların kendilerini ilgilendirmediğini belirten Dunston, "Sakatlıkların olması onlar için kötü bir durum. Ama bizim için değişen bir durum yok. Sahada kim varsa öyle oynamaya devam edeceğiz. Burası Final-Four. Yüzde 50 oynama şansınız varsa dahi sahada olursunuz. Orada da öyle olacak. Biz de, rakipte herkes oynayacakmış gibi hazırlıklarımızı yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 
 
"Kazanan Türk basketbolu olacak"
 
Kaptan Doğuş Balbay ise "Camiada 18 yıllık bir özlem vardı. Böyle bir başarıya ulaşmak uzun süre beklediğimiz bir şeydi" dedi.
 
Final-Four'da kupayı kazanmayı çok istediklerini belirten Balbay, "Aç ve istekli bir şekilde İspanya'ya gideceğiz. Her takımın şansları eşit. Ama Final-Four'un kesinlikle kazananı Türk basketbolu olacak" şeklinde konuştu. 
 
Tam 18 yıl aradan sonra İspanya'da düzenlenecek Final-Four'a, Fenerbahçe Beko, Real Madrid ve CSKA Moskova'dan sonra adını yazdıran Anadolu Efes, medya gününde basın mensuplarıyla buluştu. 8 yıldır Efes'te forma giyen Kaptan Doğuş Balbay, zorlu Avrupa serüveni ve Final-Four hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süre böyle bir başarıya aç olduklarını belirten Balbay, "18 yıldır bir özlem vardı kulübümüzde. Böyle bir başarıya ulaşmak uzun süre beklediğimiz bir şeydi. Birkaç kez Final-Four kapısından döndük ama bu yıl çok farklıydı. Adım adım ilerledik hedeflerimize. İlk hedefimiz Play-Off. Sonraki hedefimiz ev sahibi avantajını yakalamaktı. Büyük bir özlem vardı; oyuncusuyla, ekibiyle çalışanlarıyla. Her zaman bu kapının eşiğinden dönmek hayal kırıklığı olmuştu bizde. Bu yıl Final-Four'a kalmamız bizi çok rahatlattı. Hedefimize ulaşmanın verdiği özgüven ve gurur da var. Rakibimiz Fenerbahçe. Şanslarımız eşit. Bu sene oynadığımız maçlarda bunu gösterdik. Final-Four'un kazananı Türk basketbolu olacak. Avrupa'nın zirvesindeki en iyi 4 takımından ikisinin Türk takımı olması büyük gurur verici. Bir takım final oynayacak. Bu sevindiriyor bizi. Gönül ister ki bu takım Anadolu Efes olsun. Aç ve istekli bir şekilde İspanya'ya giderek, Fenerbahçe karşısında galip gelmek istiyoruz" dedi. 
 
"Bizim konsantre olduğumuz tek şey kendimiz" 
 
Balbay, Final-Four'un ilk maçında final bileti almak için parkeye çıkacakları Fenerbahçe Beko'da yaşanan sakatlıkların kendilerini ilgilendirmediğini ifade ederek, "Bunlara çok takılmamak lazım. Sporda böyle üzücü sakatlıklar olabiliyor. Burada bizim ne yapacağımız ve nasıl hazırlanacağımız önemli. Bu tür olaylara takım olarak takılmamak lazım. Fenerbahçe'nin ne kadar kaliteli bir takım olduğu ortada. Sakatları olmasına rağmen onların yerini doldurabilecek kalitede oyunculara sahipler. Bizim sahada ne yapacağımız önemli. Bizim konsantre olduğumuz tek şey kendimiz" yorumunu yaptı.