İstanbul Valiliği’nde deplasman yasağı ile ilgili yapılan toplantıya İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Beşiktaş Başkanı Fikret OrmanGalatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Mesut Altan katıldı.

Toplantı sonrası İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ, “Biz Kulüpler Birliği olarak deplasman yasağının kalkması konusunda sağlayacağımız olanakları ilettik. Valimiz de Perşembe günü yapılacak İl SporGüvenlik Kurulu sonunda bizi sevindirecek bir haber çıkacağını ümit ediyorum” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın İstanbul Valisi Vasip Şahin ile yaptığı görüşmenin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, deplasman yasağının kalkması çağrısı yaptı. 2 başkan da Vodafone Arena'da oynanacak derbinin bu anlamda bir ilk olmasını umuyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de "Güzel bir görüşme yaptık. Bu görüşmelere daha sonra da devam edeceğiz. Biz futbolu bir temaşa oyunu olarak görüyoruz. Bunu vatandaşlarımız tarafından da böyle algılandığını düşünüyorum. Tüm kulüpler bu noktada elinden gelen katkıyı verecekler. Deplasman yasağının kaldırılmasına ve bunun yumuşatılmasına sıcak bakıyoruz. Perşembe günü yapılacak İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı bunun üzerine olacak" diye konuştu.

Eurosport