A Spor'a konuk olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, milli takımdaki krizi ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Demirören, Fatih Terim ile yolları ayırmayı düşünmediklerini söyledi. 

Yıldırım Demirören "Fatih Terim'le ilgili bir istifa söz konusu olmadı. Hocamızı 3 kez gönderdik, 4 kez geri getirdik. O kadar değerli! Fatih hoca çok nazik bir insan. Yola beraber devam edip etmeme ile ilgili konuşmak istedi, biz de devam ettik." şeklinde konuştu

Göreve geldiğimizde 270 milyon TL olan TFF bütçesi 602 milyon TL’ye yükselmiş durumda diyen Demirören, "Naklen yayın ihalesiyle ilgili 600 milyon dolar civarında bir beklentim var. Türkiye'deki futbol kafasının özel idareye alışması lazım. Kulüpler Birliği ihaleyi alırsa kavga ortamı olmamalı. Kanun değişirse bir sonraki ihaleyi Kulüpler Birliği yapacak." dedi.  

Günlerdir tartışılan Arda Turan'ın A Milli Takım'a alınmaması konusuna da değinen TFF Başkanı Demirören, "Arda Turan takıma alınmadığında hiçbir tepkim olmadı. Dünyanın hiçbir yerinde bir oyuncu alınmadı diye bu kadar tartışılmaz. Burada bir sorun yok ki, teknik olarak hocamız almak istemedi, karar hocamızın. Teknik olarak bizi ilgilendirmez ki. İdari bir şey olsa, hocamız bizimle paylaşırdı. Hocamız bu kararı vermiş, doğru ya da yanlış, saygı duyacağız. Fatih hoca gibi biri, kızdım diye oyuncu almamazlık etmez. Fatih hoca gibi bir insan bunu yapmaz." ifadelerini kullandı. 

"Prim sistemini değiştiriyoruz"

EURO 2016 sonrası ortaya çıkan prim tartışmalarını da değerlendiren Demirören, Burak Yılmaz'a 467 bin TL prim verildiğini açıkladı. 

"Burak Yılmaz 467 bin lira prim aldı. Oynadığı maçların primini aldı. Son 2 maçı almadı. Dekontları bende.  Ekim ayında primlerin verildiği tartışılmazken bugün neden tartışılıyor? Prim başarının bir ödülü. Bu bir ödül. Herşeyi tartışmak alışkanlık haline gelmiş. Milli oyuncuya prim vermeyelim o zaman. Biz hayatımızda 3 defa şampiyonaya gittik. Prim vermiyor dediğimiz adamlar her sene turnuvadalar. Milli Takım'ı korumak hocanın görevidir. Kamuoyu kimin ne kadar aldığını biliyordu. Neyi tartışıyoruz. Bunlar tehlikeli oyunlar. Biz bunu yapanları biliyoruz. Şimdi prim sistemini değiştiriyoruz. Bundan sonra kesinlikle maç primleri olmayacak. Dünya Kupası'na katılım olursa futbolcular prim alabilecek."

Demirören'den kulüplere uyarı

"Bizim öncelikli hedefimiz kulüplerimizin borçsuz şelikde gelirlerini elde etmeleri. Süper Lig takımlarından puan silme cezasından kıl payı kurtulanlar var. Gelir - gideri dengelemezlerse ummadığımız takımlarımız UEFA'ya gitmeme durumuyla karşılaşabilir."