Melnjak, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ilk yarıyı son sırada bitiren bir ekip olarak ikinci yarıda 3'te 3 yaptıklarını  dile getirdi. Eski takımı Domzale'de 23 numaralı formayı giydiğini ifade eden 26  yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:
 
"Transfer olduğumda 53 numaranın Rize ve Rizespor'u destekleyenler  için ne kadar önemli olduğunu biliyordum. Boşta olduğunu öğrenince bu numarayı  almak istedim. 53 numara bana uğur getirdi. Golümü attım, takım olarak benim  oynadığım maçlarda 2 galibiyet aldık. İkinci yarıda ise üst üste üç galibiyet  elde ettik. Şu anda her şey çok güzel gidiyor."
 
Takımın ikinci yarıya pozitif enerjiyle başladığını vurgulayan  Melnjak, "Yeni gelen oyuncular ve takımda var olan kaliteli futbolcuların birlik  olmasıyla 3 maçta 3 galibiyet yaptık. Çok iyi bir seri yakaladık. Yeni gelen  arkadaşlarla takımın var olan gücünü artırdık. Çok iyi bir konuma geldik.  Amacımız bu yolda ilerlemek. Basamakları teker teker çıkmak zorundayız. Bu  bilinçle gücümüzü sahaya yansıtmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.
 
"Süpermen lakabı hoşuma gidiyor"
Slovenya'da oynadığı dönemde hızı nedeniyle taraftarların kendisine  "Süpermen" lakabını uygun gördüğünü anlatan Melnjak, "Süpermen lakabım benim de  hoşuma gidiyor. Domzale'de oynadığım dönemde işler çok iyi gitmişti. Bu nedenle  Süpermen lakabı takıldı. Ligde kalan süre içerisinde takımı olabildiğince yukarı  taşıyarak lakabımın hakkını vermeliyim." yorumunu yaptı.
 
İyi bir taraftar desteğine sahip olduklarını belirten Hırvat sol bek,  "Son iki maçta çok iyi taraftar desteği aldık. Özellikle Erzurum deplasmanında  soğukta onları yanımızda görmek bizi olumlu yönde motive etti. Sezon sonuna kadar  bizi bu şekilde desteklemelerini istiyoruz. Onların desteği ile mevcut durumdan  daha iyisini yapabileceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
Dario Melnjak, daha önce Türkiye'ye ziyaret amacıyla geldiğini,  transferinin ardından herkesin kendisine büyük destek verdiği sözlerine ekledi.