Premier League'de üst sıraları yakından ilgilendiren 5. hafta maçında Liverpool deplasmanda Chelsea'yi 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan konuk ekip, savunma oyuncusu Dejan Lovren'in ayağından gelen golle öne geçti. Lovren böylelikle Liverpool formasıyla Premier League'deki ilk golüne imza attı.

36 dakikada sahneye Jordan Henderson çıktı. Kaleye çok uzak bir noktadan harika bir vuruşlaCourtois'yı avlayan İngiliz oyuncu, ocak ayından itibaren süren gol hasretine son verdi.

İlk yarı Liverpool'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona ererken ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Chelsea, 61. dakikada Diego Costa'nın golüyle farkı 1'e indirdi. Sezona formda bir giriş yapan İspanyol forvet, 5 lig maçında 5. golüne ulaştı.

Kalan bölümde skoru eşitlemek için baskısını artıran Chelsea, defansında da önemli boşluklar bıraktı. Ancak iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi ve maç 2-1 Liverpool üstünlüğüyle sona erdi.

Geçtiğimiz sezon Londra deplasmanlarında galibiyeti bulunmayan Liverpool, bu sezon Arsenal'ın ardından Chelsea'yi de mağlup etmeyi başardı ve puanını 10'a yükselterek rakibiyle puanları eşitledi.

2013 yılının ocak ayından beri çalıştırdığı takımlarla (Juventus ve Chelsea) domestik liglerde iç saha mağlubiyeti almayan Antonio Conte'nin ise 3 yılı aşkın serisi bu yenilgiyle son buldu.

Eurosport