Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanan ve konuk ekip Fenerbahçe'ye farklı galibiyeti getiren golleri, 27,32, 45+2. dakikalarda Moussa Sow, 66. dakikada Aatif Chahechouhe ve 90+3'te İsmail Köybaşı kaydetti. Çaykur Rizespor'un tek sayısı ise 17. dakikada Ali Yacoubi'den geldi.

Öte yandan maçın 72. dakikasında Rizespor'da Jantscher, Şener'e yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 24'e yükseltirken Çaykur Rizespor, 10 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR:

ADVOCAAT’TAN VOLKAN SÜRPİZİ

Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat göreve geldiği günden itibaren sürekli olarak şans verdiği Volkan Şen’i Rize deplasmanında kesti. Sarı lacivertlilerin başarılı teknik direktörü 4-4-2 taktiği ile çıkarttığı takımında sol kanatta Aatif’a şans verirken sağ kanatta ise Alper Potuk görev yaptı...

 

MÜKEMMEL ZEMİN

Rize Çaykur Didi Stadyumu’nun zemini hayranlık uyandırdı. Müthiş bir zeminde oynanan karşılaşma diğer statlara örnek olacak düzeydeydi.

1000 FENERBAHÇELİ

Karşılaşmayı 700 civarında Fenerbahçeli taraftar izlerken Rizespor tribünlerinde de yaklaşık 6 bin civarında taraftar yer aldı.

HER MAÇA AYRI BİR SÜRPRİZ
Özellikle deplasmanlarda rakipleri şaşırtan kadrolar ile mücadele eden Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat bu kez de sürprizler yaptı. 4-4-2 taktiği ile oynayan Advocaat, Volkan Şen’i de kulübete çekti...

Konyaspor maçında İsmail Köybaşı’na görev veren, Karabükspor maçında Aatif’a şans veren ve Manchester United maçında sürpriz bir şekilde Sow’u ilk 11’de oynatan Advocaat, Rize’de de sürprizlerine devam etti. 

KARAMAN İSTİFA

Fenerbahçe'nin attığı 4. gol sonrası Rizesporlu taraftarlar Hikmet Karaman'ı istifaya çağırdılar. Tribünde bir grup taraftar tecrübeli hocaya tepki gösterdiler...

VOLKAN ŞEN'DEN KÜÇÜK TARAFTARA JEST

İkinci devre ısınmak için kenara gelen Volkan Şen tribünde oturan ve kendisine eldivenini vermesi için seslenen küçük taraftarı kırmadı ve elinden eldiveni çıkartarak verdi... Şen'in bu jesti Rizesporlu taraftarlardan alkış aldı.