Ancak Bursaspor, özellikle ligin kritik virajlarında genç oyuncularından yararlanmadı. Kubilay Kanatsızkuş ve Burak Kapacak, ligin son haftaları ve Play-Off maçlarında sıklıkla görev alırken, her iki oyuncu da performanslarıyla hayal kırıklığı yarattı. 11 maçta tam süre alan Sedat Dursun, hamle oyuncusu olarak değerlendirilirken; ligin ilk yarısında kadronun istikrarlı isimlerinden Emirhan Aydoğan, ligin sonuna doğru ikinci yarıda az süreler aldı, Play-Off maçlarında ise oynatılmadı.

Bu duruma bağlı olarak, genç oyuncuların son haftalarda aldığı süreler de Bursaspor’da azaldı. Buna göre; Bursaspor’un, TFF 1’inci Lig’deki normal sezonda altyapı oyuncuları toplamda 8 bin 162 dakika süre aldı. Altınordu’da ise bu rakamın, 9 bin 824 dakika olması dikkat çekti. Bursaspor'un ligin normal sezonunda ve Play-Off maçlarında deneyimli oyuncular daha sıklıkla şans buldu.

Böylelikle Bursaspor, genç oyunculara en fazla süre veren takım unvanını da Altınordu’ya kaptırdı. Bursaspor’da altyapıdan yetişip süre alan oyuncular ise şöyle; Kubilay Kanatsızkuş, Burak Kapacak, Emirhan Aydoğan, Sedat Dursun, Rüştü Hanlı, Ali Akman, İsmail Çokçalış, Ataberk Dadakdeniz, Ramazan Keskin, Ozan Koç ve Enes Kayar.