Mehmet Cengiz Tesisleri'nde AA muhabirine açıklamalarda bulunan  Boldrin, ligin ilk yarısında kötü bir performans sergilediklerini, ikinci  yarıdaki başarının sırrının ise çalışmaktan geçtiğini ve en büyük payın teknik  direktör Okan Buruk'a ait olduğunu söyledi.
 
Ligde çok zor yerlerden gelip, bugün beşincilik hedefini  kovaladıklarını vurgulayan Brezilyalı futbolcu, "Beşincilik için en kritik maç  Galatasaray karşılaşması. Galatasaray maçını kazanabilirsek, ligi beşinci  bitireceğimize inanıyorum. Eğer yapabilirsek muhteşem bir başarı olacaktır. Ligde  ilk yarıyı 12 puanla son sırada tamamlayan bir ekip, ikinci yarıdaki  performansıyla sezonu 5. bitiriyor. Bu hem futbolcular hem de kulüp için  unutulmaz bir ikinci yarı olur. Galatasaray maçını geçersek, bunu  başarabileceğimize inanıyorum." diye konuştu.
 
Psikolojik olarak iyi durumda olduklarını kaydeden Boldrin, şöyle  devam etti:
 
"Takımımızın öz güveni çok yüksek. Türkiye'de hangi ekiple oynarsak  oynayalım, üstünlük sağlayıp kazanabileceğimizi düşünüyorum. Galatasaray maçı da  bunlardan biri. Galatasaray büyük bir takım ama biz bundan önce oynadığımız  Medipol Başakşehir maçında son dakikada penaltı golüyle berabere kaldık. Beşiktaş  maçında Video Yardımcı Hakem (VAR) arızası nedeniyle, bence ofsayt olan iki golle  yenildik. Biz gücümüzü ispat ettik. Rakibimize saygı duyuyoruz ama başabaş bir  mücadele olacağına inanıyorum."
 
"Kalırsam çok mutlu olacağım"
 
Boldrin, İstikbal Mobilya Kayserispor'dan kiralık olarak geldiğini ve  kulübüyle bir yıllık daha sözleşmesi bulunduğunu aktararak, "Sene sonunda  görüşeceğiz. Eğer Çaykur Rizespor'a gelirsem, ödeme yapılması gerekiyor. Kalırsam  çok mutlu olacağım. Ben burada çok güzel zamanlar geçirdim. Ailem buraya alıştı.  Eğer bir ortak nokta bulunursa, devam etmekten ve buranın futbolcusu olmaktan çok  mutluluk duyacağım. Umarım her iki tarafın istediği şekilde sonuçlanır."  ifadelerini kullandı.
 
Kulüpler arasında görüşmelerin olduğunu ancak konunun henüz  netleşmediğini aktaran Boldrin, "30 yaşındayım. Kariyerimde son bölüme geliyorum.  Hem mutlu hem de başarılı olmak istediğim bir yerde devam etme arzum var. Bunun  Çaykur Rizespor olmasını istiyorum. Olur da devam edemezsem, bu kulüp kalbimde  ayrı bir yerde olacak." diyerek sözlerini tamamladı.