Bitcoin'in fiyatı bugün 6000 doları aştı. Kripto para, Bitstamp borsası üzerinde 6059 dolara çıktı ve TSİ 09.00 itibari ile 6050 dolardan işlem görüyor.

Türkiye piyasasında ise Bitcoin, 37,000 TL'yi aştı. Kripto para borsası Paribu'da 37,700 TL'ye ulaşan bir numaralı kripto para, BtcTurk'te 37,500'e tırmandı.

6000 dolar, Bitcoin için önemli bir psikolojik seviyeyi temsil ediyor. Forbes'a konuşan analistlerden bazıları 6000 doların aşılmasının yeni yükselişleri de beraberinde getireceği görüşünde.

TradeBlock dijital para araştırma direktörü John Todaro, kripto paranın olumsuz haberlere karşın daha da yükseldiğini belirterek "İki hafta önce Tether/Bitfinex iflas endişeleri ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra Bitcoin fiyatları yükselişe geçti. Dün Bitcoin fiyatlarının oldukça hızlı bir şekilde düştüğünü gördük, bunun takiben Binance'e ait bir cüzdandan 40 milyon dolarlık Bitcoin çalındığı ortaya çıktı." dedi.

Todaro, sözlerinin devamında kripto paranın 6000 doları aşmasıyla yükselmeye devam edebileceğini söyledi.

Digital Capital Management'ın genel müdürü Tim Enneking, Bitcoin'in "neredeyse kesinlikle" daha güçlü bir artışı deneyimleyeceğini ifade etti.

Öte yandan piyasa araştırmaları ve danışmanlık şirketi Fundstrat Global Advisors'ın teknik analisti Rob Sluymer, 8 Mayıs'taki bir notta "Bitcoin'in uzun vadeli teknik profilleri, yeni bir yükseliş döngüsüne işaret ediyor." değerlendirmesini yapmıştı.

Ek olarak milyarder Bitcoin yatırımcısı Michael Novogratz da dün Bloomberg'e verdiği demeçte, "Bugün Bitcoin konusunda kariyerimde herhangi bir zamanda olduğumdan daha iyi hissediyorum." şeklinde konuştu. Novogratz, Bitcoin'in çok daha yüksek bir seviyeye ulaşmadan önce 6000 dolar civarında mücadele etmesini beklediğini söyledi.

Yatırımcı, iyimserliğinin nedenleri arasında Fidelity Investment ve sosyal ağ devi Facebook gibi yerleşik şirketlerin girişimlerinin yanı sıra son zamanlardaki dolandırıcılıkların ışığında regülasyon ve gözetimin artmasını saydı.

Son olarak analist Josh Rager, birkaç gün önceki değerlendirmesinde Bitcoin'in 6130 dolara ulaşacağını fakat daha sonra 4100 dolara çekileceğini ve bunun da alım için iyi bir fırsat olacağını ifade etmişti.