Geçen yıl ilçede savunma sanatlarının öğretildiği bir spor salonuna giden 16 yaşındaki Büşra Düşen, hobi amaçlı muaythai yapmaya başladı. Antrenmanlar sırasında antrenörünün dikkatini çeken lise öğrencisi, kısa süre sonra Adana'da katıldığı turnuvada kilosunda şampiyon oldu.

Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen turnuvalara katılmayı sürdüren Büşra Düşen, çıktığı 8 müsabakanın 6'sında rakiplerini nakavt etti. Bir müsabakayı puan üstünlüğüyle kazanan Şanlıurfalı sporcu, bir müsabakayı da yitirdi.

Önemli bir başarıya imza atan genç sporcu, Antalya'da düzenlenen Büyükler ve Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 42 kiloda şampiyon olup, Bitlis'teki milli takım seçmelerine çağrıldı.

Bitlis'teki elemelerde Muaythai Avrupa Açık Kupası şampiyonuyla karşılaşan genç sporcu, rakibini yenerek 42 kilo üst gençler kategorisinde Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Antalya'da 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası'na katılacak olan sporcu, Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor

Haftanın belirli günlerinde antrenman yapan Düşen, okuldaki derslerini de aksatmamaya çalışıyor.

Büşra: "Şampiyon olmak istiyorum"