Beşiktaş USA Derneği, Ocak'ta Congresswoman (Temsilciler Meclisi üyesi) Alexandria Ocasio-Cortez'i ziyaret ederek tebrik etti. 
 
Ziyaretin ardından Beşiktaş USA Başkanı Ferruh Zor ve üyeler, Dernegin merkezi olan Sunnyside, New York 14. bölgeden kongreye seçilen Ocasio-Cortez'e 14 numaralı isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması, senatör Gianaris'e de Beşiktaş USA atkısı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Zor şunları söyledi: "Bayan Ocasio-Cortez'in oldukça yoğun gundemi arasında ilk kabul ettiği sivil toplum kuruluşlarından birisi biz olduk. 18 yıldır Amerika'da gerçekleştirdiğimiz ve başta Beşiktaşlılar olmak üzere Türk-Amerikan toplumunu bir araya getiren organizasyonlar hakkında bilgiler verdik. Ocasio- Cortez ve Senatör önümüzdeki sonbaharda yapmayı planladığımız balo başta olmak üzere yapacağımız organizasyonlara memnuniyetle katılacaklarını ifade ettiler.
 
Alexandria Ocasio-Cortez Kimdir?
 
ABD Temsilciler Meclisi'nin en genç üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, korkusuzca düzene meydan okumaya geldi. Arkasında derin derin ritmini bulan değişim dalgaları var. Cortez, Amerika'da sol siyaseti yeniden popüler bir şeye dönüştürerek, heyecan, umut, ilham veren enerjisiyle geliyor.
 
Porto Riko asıllı, 1989 doğumlu Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), 2018 önseçimlerinde New York 14. Bölge'den seçilerek Demokrat Parti'nin en genç kongre üyesi oldu. Son altı aydır Amerika'nın en çok konuşulan kadınlarından biri olmasının sebebi sadece yaşı, cazibesi, sivri dili değil. Cortez, özellikle Hillary Clinton'ın yenilgisinden sonra daha büyük iştahla beklenen, Demokratların ataletini kıracak yeniliğin enerjisini temsil ediyor.