Şenol Güneş'in koltuğuna oturacak ismi belirlemek için bir süredir arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılar, taraftarın sıcak bakmadığı Mircea Lucescu'yu şimdilik kenarda tutuyor. Başkan Fikret Orman; düşük ücret, gençlere öncelik verilmesi ve şampiyonluk yarışında yer alınması kriterlerine uyan ismi göreve getirmeyi planlıyor.

Olağan seçimli genel kurulun hemen ardından yeni sezon için kollarını sıvayan Beşiktaş Yönetimi, teknik direktörlük konusunda daha önce prensip anlaşmasına vardığı Mircea Lucescu ismini kenarda tutarken, ilk üç sıraya Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Guti Hernandez'i koydu. Yeni yönetim kurulu seçilmeden önce bu isimleri gündemine alan yönetim ilk olarak Lucescu ile masaya oturmuştu.

Rumen hocadan pozitif dönüş alan siyah-beyazlılar aynı zamanda Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve Guti Hernandez ile de sıcak temas kurdu. Taraftarın çok istediği Sergen Yalçın veya Guti'yi Lucescu'nun yardımcısı yapmayı planlayan yönetim, Abdullah Avcı'nın da sezon sonundaki durumunu görmeye karar verdi. Beşiktaşlı taraftarların Lucescu ismine genel olarak soğuk bakması nedeniyle diğer adayları da listesinde tutan Beşiktaş Yönetimi bazı kriterlere göre son kararını verecek. Başkan Fikret Orman'ın; düşük ücret, genç oyunculara öncelik verilmesi ve şampiyonluk yarışında olunması gibi kriterleri ön planda tuttuğu ve Lucescu'nun da bu koşulları kabul ettiği bildirildi.

Diğer adaylara da bu durumu anlatacak olan siyah-beyazlı yönetim, kabul eden isimlerden birini en kısa sürede takımın başına getirtecek. İlk günlerde Lucescu ve Guti arasında tercih yapmakta zorlanan yönetimin son günlerde Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın'ı da gündemine alarak aday listesini daha da genişlettiği ifade edildi.

(Milliyet)