UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında sahasında Maccabi Tel Aviv'i farklı mağlup eden Beşiktaş, bu akşam İngiltere deplasmanında Stoke City ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 22:05'te başlayacak
 
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki 2. maçında bu akşam deplasmanda İngiltere'nin Stoke City takımı ile karşılaşacak.
 
Gruptaki ilk maçında İstanbul'da İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 5-1 yenerek lige iyi bir başlangıç yapan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki mücadelede de galibiyet arayacak.
 
Britannia Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Antony Gautier yönetecek. Karşılaşmada Gautier'in yardımcılıklarını Michael Annonier ile Emmanuel Boisdenghien yapacak. Mücadelenin ilave yardımcı hakemleri Olivier Thual ve Ruddy Buquet, dördüncü hakemi ise Jean-Charles Cailleux olacak.
 
BEŞİKTAŞ'IN BU AKŞAM SAHAYA ÇIKACAĞI İLK 11:
 
Beşiktaş, Rüştü, Hilbert, Sidnei, Sivok, Egemen, Necip, Aurelio, Fernandes, Simao, Quaresma ve Edu onbiri ile Stoke City karşısına çıkacak.
 
BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA'DA 154. MAÇI
 
Beşiktaş, Stoke City maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 154. karşılaşmasına çıkacak.
 
Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 153 maçtan 55'ini kazanıp, 30'unda berabere kalırken, 68 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 191 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 225 gol gördü.
 
Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 11 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.