Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler
 
Süper Lig lideri Başakşehir'in, Vodafone Park'ta Beşiktaş'a yenilmesi İngiltere'de yankı uyandırdı. Ülkenin dünyaca ünlü yayın kuruluşu BBC, İstanbul'daki muhabiri Shamoon Hafez ile takip ettiği karşılaşmayla ilgili olarak bu muhabirin imzasıyla bir değerlendirme haberi kaleme aldı. 
 
‘Başakşehir, İstanbul derbisini Beşiktaş'a kaybetti' başlığını taşıyan yazıda turuncu-lacivertlilerin dokuz puan ileri geçme şansını kullanamadığına dikkat çekildi. İlk yarısında Başakşehir, ikinci yarısında ev sahibi ekibin üstün olduğunun altının çizildiği haberde, lider ekip adına bir tehlikenin de doğduğu öne sürüldü. 
 
BBC'nin değerlendirmesinde Başakşehir'in geçen yıl da yarışı uzun süre önde götürmesine karşın sonradan geriye düştüğü hatırlatılarak "İlk şampiyonluğunu almaya çalışan Başakşehir, bu şansının azalması tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Abdullah Avcı'nın öğrencileri geçen sezon da önde götürdükleri yarıştan son haftalarda düşmüştü. Vodafone Park'ta ellerindeki avantajı teslim ederken bunun bir tekrarını yaşayabilirler" denildi.