Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sona ermesi ile birlikte müslüman halkı, Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanması nedeniyle müslümanlar, bayram namazının nasıl kılınacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınacağını ifade ederek, “Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız." dedi. Bayram namazını evde kılacak olan vatandaşlar bayram namazını nasıl kılınması gerektiğini araştırıyor. Bayram namazı evde kılınır mı, nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat, kılınışı nasıl? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Bayram namazı camilerde kılınacak mı?

Ramazan ayının son sahurunda TRT1’e konuk olan Prof. Dr. Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınacağını ifade ederek, “Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız. Kardeşlerimizin titizlikle tedbirlere uyarak, kimseye zarar vermeden kısa zaman içerisinde bayram namazını kılıp evlerine dönmelerini buradan tavsiye ediyorum” dedi.

Bayram namazı evde kılınır mı, nasıl kılınır?

Kur-an'ı Kerim ‘de Ramazan Bayramı ile ilgili ayet şu şekildedir:

“(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah'ı yüceltmeniz (tekbirler getirmeniz) ve şükretmeniz içindir.” (Bakara, 2/185).

Kur'an- Kerim'deki ilgili ayetlerden bayram namazının cemaatle kılınması gerektiği anlaşılmaktadır. Dolayısıyla cemaatle olmak kaydıyla evde veya herhangi bir mekânda bayram namazı kılınabilir.