Basketbol yazarları Ümit Avcı, Gökhan German ve Gökhan Türe'ye bu kez TBF adına Ligler Direktörü Derya Yannier eşlik etti. Genç bir üniversite olan AKEV Üniversitesi'nde gerçekleştirilen basketbol sohbetinde moderatörlüğü ünlü spor spikeri Emre Tilev yaptı. İletişim ve diyetisyenlik öğrencilerinin ağırlıklı olarak katıldığı sohbette hem basketbolun medyadaki yeri ve spor medyasının geleceği, hem de giderek spor kulüpleri içinde değeri artan diyetisyenliğin basketboldaki önemi konuşuldu.

Ayrıca AKEV Üniversitesi'nde fiziki şartların uygunluğu nedeniyle yapılması planlanan spor alanları hakkında da görüş alış verişi yapıldı.

TBF Ligler Direktörü Derya Yannier ayrıca, yeni sezonla birlikte yürürlüğe girmesi planlanan mali disiplin konusunda atılacak adımları anlatırken, Federasyon olarak basketbolun gelişi için yaptıkları çalışmaları da dile getirdi.

Panel sonrasında Basketbol Sohbetleri ekibini makamında da kabul eden AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Arslan da üniversitelerinin spor organizasyonlarında da söz sahibi olmasını istediklerin ve Antalya'da yeniden gerçekleşmesini istedikleri bir basketbol takımı organizasyonuna her alanda destek verebileceklerini söyledi.