Barcelona Kulübü Sözcüsü Josep Vives, basına yaptığı açıklamada,  yönetim kurulunun aldığı diktatör Franco‘nun onur madalyaların geri alınması  kararının gelecek genel kurulda kulüp üyeleri tarafından onaylanması gerektiğini  söyledi.

Vives, ‘Yönetim kurulu, diktatör Franco‘nun madalyalarının geri  alınmasıyla ilgili adım atılmasında çok açık davrandı.‘ dedi.

Ayrıca Vives, Barcelona Kulübü tarafından diktatör Franco‘ya verilen  madalyaların geri alınması konusunun ilk olarak 2003 yılında gündeme geldiğini  ancak ‘bu konuyla ilgili belgesel kanıt bulunmamasından dolayı o dönemde karar  alınmadığını‘ belirtti. Vives, kulüp üyelerinin talepleri sonrasında yönetim  kurulunun geçmiş kararlarının incelendiği ve ‘gerekçesi belli olmasa da kulübün  bir madalya yaratıp diktatör Franco‘ya verdiğinin fiilen tespit edildiğini‘ ifade  etti.

Katalonya‘da bağımsızlık yanlısı girişimlere destek verdiği bilinen  Barcelona Kulübünün diktatör Franco‘ya verilen madalyaların geri alınması  kararını, Madrid‘de yarın başlayacak ve bağımsızlık yanlısı yasa dışı  referandumdan dolayı ‘devlete karşı ayaklanma‘ ile suçlanan 12 Katalan  siyasetçinin yargılanmasıyla ilgili davadan bir gün önce alması dikkati çekti.

(AA)