'3 Temmuz sürüyor'

'3 Temmuz devam ediyor. Bazı şeyler değişmeden de devam edecektir. Ben sayın cumhurbaşkanına da söyledim, 'Bir tek siz mücadele ettiniz. Sizin yanınızda bakanlarınız, millet vekilleriniz yoktu' dedim. Bunu hep söyledim. Bugün de söylüyorum. '

FETÖ'yle mücadele

'Fetö'yü şikayet eden tek kurum var o da Fenerbahçe Spor Kulübü... Bu örügütü şikayet ettiğimiz için 20 Şubat'ta dava başlayacak bizler de katılacağız. Peki biz bu davayı neden açtık? Evimizde oturup, zaten açılmış mahkemelerin kararını beklerdik! Ama herkes saklanıyor, herkes kaçıyor. Biz mücadele edenler, bizler için yapılan hakaretleri görmeden mücadele ediyoruz ama mücadele etmesi gerekenler de saklanıyor. '

Transfer

"Futbol takımına takviye için çalışıyoruz. Yabancı bir oyuncuyla ilgili belli bir noktaya geldik. 'Alırız ya da alamayız' diyemem. Eskisi gibi transfer konusunda rahat değiliz. Kur çok arttı. Geçen sezondan bu yana yüzde 30 kur artışı olmuş. Siz hiçbir şey yapmadan borcunuz yüzde 30 arttı demektir bu...

Amatör şubelerde zaten 80 trilyon açık vardı bu açık daha da arttı. Futbol takımında da, basketbol takımında da bu yüzde 30 artıştan dolayı ne hale geldiğimizi tahmin ediyorsunuz. "

'Obradovic'i ben getirdim'

Samandıra'da bir arazi temin edip, üniversite kampüsü için hazırlıklara başladık. Ataşehir'de Ülker'le olan ortak araziyi üstümüze almayı düşünüyoruz.

Basketbol çok başarılı, futbol başarısız diyorlar. Futbolun da başkanı benim, basketbolun da. O yorumcular bunu bilsinler. Kuş ebyinleriyle kalkıp da ayırım yapmasınlar. Obradovic başarılı, başkan başarısız diyorlar. Obradovic'i ben getirdim. Transferleri bana ve yönetimime soruyor.

Mehmet Ekici meselesi

"Mehmet Ekici transferini biz düşünmedik hiç. Trabzon'la ilgili durumlardan dolayı biz hiç düşünmedik. Ama Mehmet Ekici'ye yakın insanlar bize ulaştı ve 'Galatasaray her sene bizden oyuncu alıyor. Biz artık bunu istemiyoruz. Sizde oynamasını isteriz' dediler. Ben de hocamıza sordum o da, 'Mutluluk duyarım' dedi. Mehmet Ekici de isteyince biz de görüştük. Bunları neden anlatıyorum? Bu genç oyuncu aleyhine algı operasyonu yapıyor. Oyuncu geldi, görüştü. Biz de bunun karışılığında Aatif'la görüşmelerine izin verdik. Aatif gitmek istemediğini söyledi. Sonra biz 1 milyon 750 bin euro verdik ve 'bu transferi bitirelim' dedik. Onlar da 'Düşünelim' dediler ama işi uzattılar. 

Trabzonspor kendi oyuncusu olduğu için Mayıs ayına kadar Mehmet Ekici'yi kadrosunda tutabilir. Biz şartlarımızı oyuncuya sunduk. O da bizim bu samimi davranışımızdan dolayı, buraya gelmek istediğini söyledi. Bunu bize de, Trabzonlu yöneticilere de söyledi. Trabzon isterse oynatır. Buna kimse karışamaz. Ama oyuncu alacakalarından dolayı TFF'ye şikayet ediyor. Kulüp de ona 'konuştu' diye 500 bin TL ceza veriyor. Siyasi baskılar yapılıyor ailesine... Bunlar etik şeyler değil. "

'Beşiktaş'a gelince...'

"Beşiktaş Kulübü'ne gelince... Yahu seninle ne ilgisi var? Üst akılmış da başka şeylermiş... Bizim üyemizmiş de bilmem ne... 'Bana şu kadar para lazım' dediği zaman ne olacak? Ben para vermeyecek miyim? Üst akıl falan kalmayacak o zaman tabiii... 

Beşiktaş ve Trabzonspor ne anlaşması yapmış? SPK bunu sormuyor..."

Quaresma...

'Quaresma'nın avukatı aradı bizi. Bizim menajerle görüştüler. Benimle görüşmek istediler, kabul etmedim. Başka oyuncular da bize gelmek istiyor. Kabul etmedik. Hepsini söylerim. Ama o çocuklara yazık...'

Hakemler...

Hakemler sahaya çıktıklarında kafaları başka yerde. Bazılarının miladı dolmuş. Bunları artık emekli yapmak lazım.

Federasyon seçimi için birkaç kulübü aradım. Sağolsunlar, bu operasyonda birlikte hareket edeceğimizi söylediler. Benden sonra o başkanları bir kulüp başkanı aramış. Sayın Cumhurbaşkanı, böyle bir toplantı istemiyor demiş Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir toplantıyı neden istemesin ya?

'TFF'yi Cumhuriyet Başsavcılığı'na veriyorum'

"Amed maçına 150 kişi gelmiş, 200 bin lira ceza vermişler! Bunlar ipin ucunu iyice kaçırdılar! Mahkemede hesaplaşacağız.

TFF'yi Cumhuriyet Başsavcılığı'na veriyorum. Suç örgütü kurma ve barındırma! Hafta başı müraacatı yapacağız.

Federasyon başkanını iki tane gazetesi var. Ben ceza almadan önce yazıyorlar, '45 gün ceza alacak' diye... Sonra 45 gün ceza geliyor."

'TFF'yi göndermeden ölmeyeceğim'

"İlhan Cavcav vefat etti, benim de ölmemi bekliyorlar herhalde. Onları göndermeden ölmeyeceğim! Bunu bilsinler!

Levent Nazifoğlu çıktı konuşma yaptı haklı olarak. Canı yanmıştı çünkü. Aykut Kocaman da konuştu. Ceza verdiler mi?

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nu gönderdiniz. FETÖ'cü müydü? Açıklayın. O zaman geçen sezonki tüm sonuçlar şaibelidir."

'Demirören 100 milyonu istese Beşiktaş transfer yapamaz'

Demirören, 100 milyonu istese Beşiktaş; 1- Transfer yapamaz. 2- Ödemelerinde zorluk yaşar. 3- İstediği gibi bütçe ayarlayamaz. Demirören, bu parayı Beşiktaş'a hibe et. İster istemez Beşiktaş'ın kazanmasını isteyeceksiniz. Yoksa sizin parayı ödeyemez.