Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Robin van Persie, sezon sonunda futbolu bırakmayı düşünüyor. Ancak Feyenoord formasıyla yeniden performansının doruğuna çıkan yıldız isim için bu, o kadar kolay olacakmış gibi görünmüyor.

Hollanda liginde 19 maçta attığı 14 golle dikkatleri üzerine çeken, takımında Şubat ayının en iyi oyuncusu seçilen Van Persie'ye ülkesinden devam etmesi yönünde talepler bulunurken, şimdi de dünyanın öbür ucunda yeni bir fırsat kapısı aralandı.

Federasyonun 'yıldız' bütçesi

Avustralya Futbol Federasyonu, 35 yaşındaki oyuncuyu ülke futboluna kazandırmak istiyor. Ülke liginde top koşturmak üzere transfer edilecek yıldız futbolcular için federasyonun ayırdığı özel bir bütçe bulunuyor.

Honda bu şekilde gelmişti

Her yıl milyonlarca doları, dünya yıldızı bir futbolcuyu transfer edecek kulübe, bu transferi gerçekleştirmesi için destek olarak veren federasyon, Van Persie için de bu yönde bir girişimde bulunmaya hazırlanıyor. Japon futbolcu Keisuke Honda'nın transferi, yaz aylarında bu yöntemle gerçekleştirilmiş, yıldız isim Melbourne takımının yolunu tutmuştu.

(Skorer)