Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Burak Yılmaz geçtiğimiz hafta oynanan ve 3-2 kazanılan Lyon maçında 2 gol ve 1 asistlik performansıyla takımına galibiyeti getiren isim olmuştu. Golcü futbolcu, 90 dakika forma giydiği Nice karşılaşmasını da boş geçmedi ve 2-0 biten maçta şık bir vuruşla takımının ilk golünü rakip ağlara gönderdi.

Attığı gollerle ön plana çıkan 36 yaşındaki yıldız futbolcu, bu sezon ligde oynadığı 25 maçta 13 kez gol sevinci yaşamayı başardı. Burak'ın ayrıca 5 de asisti bulunuyor.

Zeki Çelik, bu sezon Lille'de gösterdiği istikrarlı performans ile sağ bekin değişilmez ismi oldu. Başarılı futbolunu kritik maçlarda attığı goller ve yaptığı asistlerle süsleyen 24 yaşındaki futbolcumuz, bu hafta 2-0 kazanılan Nice maçında ceza sahası dışından vurduğu nefis vuruşla ağları sarsmayı başardı. Zeki bu maçta 90 dakika forma giydi.

Lille'de forma giyen bir başka milli yıldızımız Yusuf Yazıcı ise Nice maçına yedek kulübesinde başladı. 24 yaşındaki futbolcu, 80 dakikada Burak Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.

İtalya'da bu hafta oynanan maçlarla Inter şampiyonluğunu ilan etti. Lacivert beyazlıların şampiyonluk yolundaki en yakın takipçisi Milan bu hafta Benevento'yu 2-0 mağlup etti. Milano ekibinin karşılaşmadaki ilk golü milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

İspanya La Liga'nın 34. haftasında Getafe, konuk olduğu Villarreal'e 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Enes Ünal, 78 dakika oyunda kaldı.

Hollanda 1. Ligi'nde Feyenoord, deplasmanda ADO Den Haag'a 3-2 mağlup oldu. Mücadeleye ilk 11'de başlayan milli futbolcumuz Orkun Kökçü, ilk yarının ardından oyundan alındı.

Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü'nün formasını giydiği Leicester City, Premier Lig'in 34. haftasında konuk olduğu Southampton ile 1-1 berabere kaldı. 24 yaşındaki futbolcu ilk 11'de başladığı maçta 90 dakika forma giydi. Bir diğer milli futbolcumuz Cengiz Ünder ise yedek kulübesinde başladığı maçta forma şansı bulamadı.