Beşiktaş'ın sezon başındaki hazırlık kampına kulüple yeni sözleşme pazarlıklarının sürmesi sebebiyle katılamayan Atiba Hutchinson, anlaşma sağlanmasının ardından takıma katılmış ve performans olarak geriden gelerek formayı kapmıştı.

Özellikle sezonun ikinci yarısında çok önemli bir çıkış gösteren ve Beşiktaş'ın yakaladığı namağlupluk serisinin etkenleri arasında yer alan 36 yaşındaki ön libero, önceki akşam Kara Kartal'ın Başakşehir'i 2-1'lik skorla devirdiği karşılaşmaya da damgasını vurdu. Mücadeleye kaptan olarak çıkan ve takımı 1-0 gerideyken beraberliği getiren golü atıp takımı ayağı kaldıran tecrübeli futbolcu, maç boyunca yine istikrarlı görüntü sergileyip taraftarını mest etti.

'Benjamin Button gibi!'

Tecrübeli futbolcunun ilerleyen yaşına rağmen ortaya koyduğu performans Beşiktaş camiasında büyük beğeni kazandı. Maç sonunda özellikle sosyal medyada tecrübeli oyuncu için, 'Ahtapot' ve 'Benjamin Button gibi!' yorumları yapıldı.

Kulüple sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan ve 1 yıllık daha opsiyonu bulunan başarılı oyuncunun kontrat detayları ortaya çıktı. Taraftarların şimdiden yeni sezonda da takımda olmasını beklediği Atiba'nın opsiyon maddesini aktive edebilmesi için önünde 5 maç var...

Sözleşmesinde '25 maç oynarsa opsiyon devreye girer' maddesi bulunan tecrübeli futbolcu, Kartal'da bu dönem 21 mücadelede forma giydi. İlk etapta Atiba'nın sözleşmesinin 1 yıl daha uzaması için zadece 4 mücadelede forma giymesi yeterli gözükse de kontratındaki opsiyonun ara maddesine göre 25 maçın hepsinde en az 45 dakika oynaması gerekiyor.

Akhisar'dan yararlanamayacak

Bu sezon 21 mücadelenin 20'sinde 45 dakika ve üzeri forma giyen Atiba, opsiyon için 18 Ocak'ta oynanan Akhisar karşılaşmasındaki 7 dakikalık peformansından yararlanamayacak. Bu durum sebebiyle başarılı ön liberonun, opsiyonu kullanabilmesi için Süper Lig'de kalan 6 karşılaşmanın 57inde oyun başına 45'er dakika görev yapması gerekecek.

iddaa'da en çok oynanan bahisleri kaçırmayın, incelemek için buraya tıklayın!