Euroleague’in 20. haftasında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank karşı karşıya geldi. Ülker Sports Arena’da oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 85-80’lik skorla kazandı. Parkede adına yakışır bir mücadele gösteren takımlar, izleyenlere keyifli ve heyecanlı anlar yaşattı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, Fitipaldo ve Sinan Güler‘den bulduğu sayılarla skoru 10-5 yaptı. Sarı-kırmızılıların hücumdaki etkinliğine karşı Fenerbahçe, Datome ile karşılık verdi ve farkı kapayarak 14-11 yaptı. Sinan Güler ile hücumda üst üste sayılar bulan sarı-kırmızılılar farkı 11'e çıkararak 22-11'e getirdi. Sarı-lacivertliler, Bogdanovic ile dış atışlardan etkili olsa da Galatasaray Odeabank, farkın kapanmasına izin vermedi ve periyotu 27-19 önde tamamladı.

İkinci periyotun başında Tyus'ı pota altında Diebler ile de 3 sayı çizgisinin etkili olan Galatasaray Odeabank, farlı çift haneli sayılara çıkararak skoru 38-28'e getirdi. Blake Schilb ile hücumda sayılar bulmaya devam eden sarı-kırmızılılar durumu 45-31 yaptı. Fenerbahçe; Vesely ve Antic'in sayılarıyla farkı azaltmaya çalışsa da sarı-kırmızılılar boyalı alanda Pleiss ile sayılar buldu ve soyunma odasına 13 sayı farkla 54-41 önde girdi.
Üçüncü periyota taraftarının da desteğine arkasına alan Fenerbahçe, Vesely ve Ali Muhammed'in sayılarıyla farkı eritti ve skoru 63-55'e getirdi. Vesely ile pota altından Ali Muhammed ile de dışa atışlardan bulduğu sayılarla farklı daha da indiren sarı-lacivertliler skoru 65-59 yaptı. Galatasaray, savunmada rakibini durdurmakta zorluk çekse de periyotu 66-64 önde tamamladı.

Son periyota Deibler ve Schilb'in dış atışlardan bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray Odeabank, skoru 73-66 yaptı. Nunnally ve Datome ile basketler bulan Fenerbahçe, maçta eşitliği yakalayarak 73-73 getirdi. Sarı-lacivertliler, Sloukas'ın turnikesi ile maçın bitimine 2 dakika kala 77-76 öne geçti. Son anlarda Ali Muhammed ve Bogdanovic'ten sayılarıyla Fenerbahçe parkeden 85-80'lik skorla galip ayrıldı.
Fenerbahçe bu maçla birlikte 13. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Odeabank ise 14. mağlubiyetini aldı. Mücadelenin en skorer ismi sarı-kırmızılılar adına 21 sayı ile oynayan Blake Shilb oldu.