Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in Şampiyonlar Ligi'nde gruplara adını yazdırmasıyla 12. sıraya inen ve İskoçya ile arasında 0.675 puan fark olan Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor.

Futbol kulüplerinin Avrupa'da son dönemde başarısız sonuçlar alması UEFA ülke puanı sıralamasında ciddi bir sıkıntı yaşanmasına neden oluyor.

12. SIRAYA GERİLEDİK

11. sıradaki yerini kaybetmemek için Ukrayna ve İskoçya ekiplerinin başarısızlığını bekleyen Türkiye, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in Gent'i 3-0 yenip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasıyla bir basamak geriledi ve 12. sıraya düştü.

 Sezon sonunda bir değişiklik olmaması durumunda, 2022-2023 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt giden takım olmayacak. UEFA ülke puanı sıralamasında 13. sıraya gerilememiz durumunda Avrupa Ligi'ne direkt giden takım da olmayacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ TEHLİKEYE GİRDİ

Türkiye'nin 11. sıraya tekrar yükselmesi durumundaysa ancak Şampiyonlar Ligi şampiyonu kendi liginde de Kupa 1'e gitme şansı bulursa 2022-23 sezonunda Devler Ligi gruplarına direkt gidebilecek.

Galatasaray'ın hemen arkamızdaki İskoçya'nın ekibi Rangers ile oynayacağı maçın önemi bir kat daha arttı.

 KADERİMİZ GALATASARAY'A BAĞLI

Sarı-kırmızılı takım bugün deplasmandaki mücadeleyi kaybederse 13. sıraya düşme ihtimali yükselecek.

Ayrıca Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Medipol Başakşehir ile Avrupa Ligi'nde boy gösterecek Demir Grup Sivasspor'un toplayacağı puanlar da kritik değere sahip.

Galatasaray bu akşam saat 21.45'te deplasmanda Rangers ile karşılaşacak.