Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler
 
Avrupa futbolunun patronlarının kıtanın bir numaralı kupasıyla ilgili 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yapmaya hazırlandıkları yenilikler, geçtiğimiz günlerde sızmıştı. 
 
Almanlar resmileşmesini beklemedi 
 
Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatının, devler arenasını görece küçük kulüplere neredeyse tamamen kapatarak, tamamen bir elit takımlar arenasına çevirme yönündeki planı gün yüzüne çıkmıştı. Almanlar, bu planlar henüz resmileşmese de tepki koydu, böyle bir ligi kabul etmeyeceklerini duyurdular. 
 
‘Kabul edilemez sonuçlar doğurur' 
 
Bundesliga 1 ve Bundesliga 2'yi kapsayan Almanya Futbol Ligi'nden (DFL) yapılan açıklamada "Böylesi bir rekabet kabul edilemez sonuçlar doğurur" denilerek şöyle devam edildi: 
 
‘Ülkelerin zarar görmesine müsaade etmemeliyiz'  
 
"Mevcut haliyle tartışılan konseptin Avrupa'daki ulusal ligler için kabul edilemez sonuçları olacaktır. Bu yüzden bu şekilde uygulanmamalıdır. Kıta çapında milyonlarca insanın ilgisini çeken geleneksel ülke liglerinin zarar görmesine müsaade etmemeliyiz".    
 
UEFA Başkanı Ceferin'e çağrı: Öngörülü davranın 
 
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'e de bir çağrıda bulunan Almanlar "Sıradaki adımlarınızı öngörülü bir şekilde atınız. Futbol takvimindeki maçların sayısı ve uluslar arası müsabakalara katılım olmak üzere özellikle iki konu kritik önemde görünmektedir. Değişiklikler Avrupa'daki ülke liglerinin geleceğini riske atmamalıdır" ifadelerini kullandılar.