Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler
 
Galatasaray'ın ara transfer dönemindeki bir numaralı hedefi olan ancak transferi sonlandırılamayan Alan, kulübü Guangzhou Evergrande tarafından Tianjin Tianhai takımına gönderilmişti. Ancak Brezilyalı futbolcunun yeni takımına gönülsüz gittiği ortaya çıktı. 
 
Çin basınındaki haberlere göre Alan Carvalho, Tianjin'e gitmek istemedi. İki kulübün anlaşması üzerine aralarında gerçekleştirilen bir dizi oyuncu takasına tabi olarak bu takımın yolunu tutan futbolcunun, transfere gönülsüz olduğu belirtildi. 
 
Maaşını Evergrande ödedi 
Bunun üzerine Guangzhou Evergrande kulübü oyuncuyu ikna etmek için ilginç bir yol izledi. Tianjin'de alacağı ücretin Guangzhou tarafından karşılandığı belirtildi. Kiralık transfer şeklinde gerçekleştiği belirtilen transfer için kulübün Alan'a bir yıllık maaşını peşin olarak verdiği öne sürüldü. Bu gelişmelerin ardından takıma katılan Alan, takımlara idmanlara başladı ve yeni takımıyla kaynaştı.   
 
Seneye bonservisi elinde 
Brezilyalı futbolcunun kontratı 2019 başında bitiyordu. Ancak Evergrande ile bir yıllık uzatım yapıldı. Tianjin ile bir sezon top koşturacak oyuncunun, bu sürenin sonunda bonservisini ele alacağı ve serbest oyuncu olacağı belirtiliyor. 
 
Kriz: Pato takıma dönmedi
Öte yandan Galatasaray bu takımın bir başka oyuncusu Pato'ya da ilgi göstermişti. Alan krizini çözen Tianjin Tianhai bu kez bir diğer Brezilyalı oyuncusuyla yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Alexander Pato'nun alacakları nedeniyle idmanlara çıkmadığı bildirildi.  Tianjin ekibinin futbolcuya son olarak bir ödeme yaptığı tarafına bildirimde bulunduğu ancak Pato'nun buna karşın sezon öncesi çalışmalara katılmak üzere takıma dönmediği belirtildi. 
 
Brezilya'ya geri dönebilir 
Futbolcu ile ülkesinden takımların ilgilendiği ifade edildi. Çin kulübü ile sözleşmesi Aralık'ta sona erecek olan Pato'nun buna karşın takımdan ayrılarak Brezilya'nın yolunu tutabileceği aktarıldı.