Ligdeki 7'nci sezonunda kabustan uyanamayıp her hafta küme düşmeye yaklaşan, 29 maçta yalnız 6 galibiyet alabilen yeşil-siyahlılar, geçen sezon Galatasaray ve Fenerbahçe gibi devleri yenerek tarihinde ilk kez kazandığı Türkiye Kupası'nda bu yıl yenilgi yüzü görmeden tekrar finalist oldu. Akhisar, yarı final eşleşmesinde önceki turlarda Fenerbahçe ve Trabzonspor'u saf dışı bırakan 1'inci Lig temsilcisi Ümraniyespor engelini 1-0'lık galibiyetlerle aştı.

Akhisarpor, ligdeki kötü performansının aksine kupada bu sezon 8 maçta hiç yenilmeyip 7 galibiyet, 1 beraberlikle finale adını yazdırdı. Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazanarak başladığı sezonda düşme hattına demir atmasıyla karalar bağlayan Akhisarspor, kupadaki finalle moral buldu. Son 1 yıl içinde üçüncü kez final oynayacak yeşil-siyahlı ekip, 16 Mayıs'ta Sivas'taki Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak final maçında art arda ikinci kez kupa şampiyonluğu mücadelesi verecek. Ligde küme düşme arifesindeki Akhisar, kupayı kazanırsa yeni sezonda bu yıl olduğu gibi yine UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından itibaren katılıp dev bir gelir elde edecek.

KUPA BEYİ CİKALLESHİ

Akhisarspor'da Ümraniyespor karşısında attığı golle galibiyet ve finali getiren isim olan Cikalleshi, ligde suskun kalıp kupada coştu. Devre arasında Göztepe'den yuvaya dönen Arnavut forvet, Süper Lig'de 9 maçta ağları sarsamadı. Cikalleshi, Türkiye Kupası'nda ise çeyrek final ve yarı finalde 4 maçta 3 golle takımını finale taşıyan isim oldu. Kasımpaşa'yla oynanan 3-1'lik çeyrek final ilk maçında 2 golle tur kapısını aralayan oyuncu, Ümraniye'yi de yarı final rövanşında boş geçmedi. Cikalleshi, maçın ardından önlerinde kupa için tek karşılaşma kaldığını söyledi. Bu sezon Göztepe'de de ligde 8 maçta gol atamayan futbolcu, sarı-kırmızılılarda kupada 2 kez ağları sarstı.

FATİH'E FİNAL HATIRASI

Akhisarspor'da transferde adının anıldığı Galatasaray'a karşı Süper Lig'in ikinci yarısında oynanan deplasman maçında forma giymediği için kadro dışı bırakılıp ardından affedilen kaleci Fatih Öztürk, 16 Şubat'taki Ankaragücü maçından sonra ilk kez Ümraniyespor'a karşı kaleyi korudu. Maçın 74. dakikasında rakip forvet Leandrinho'nun şutunu müthiş bir refleksle çıkarıp gole engel olan tecrübeli eldiven, pozisyonda başını kale direğine çarptı. Sakatlanmasına rağmen oyundan çıkmayan kaleci maçın ardından direğe çarpmasıyla alnında oluşan şişliğin fotoğrafını sosyal medyada, "Ben, yumurta ve FİNAL" mesajıyla paylaştı.

TALİHSİZ HASAN ALİ

Türkiye Kupası'nda finale çıkmasına sevinen Akhisarspor, 19 yaşındaki yıldız adayı Hasan Ali Adıgüzel'in futbol hayatının kariyerinin henüz başında bitme aşamasına gelmesiyle kahroldu. Akhisar'da altyapıda yetişip 44 kez Genç Milli formayı giyen, geleceğin yıldızları arasında gösterilen orta saha oyuncusu Hasan Ali, 2016-17 sezonunda 4 lig, 8 kupa maçında oynadı. Geçen sezonun ilk haftası öncesi çapraz bağlarından sakatlanıp ameliyat olan futbolcu, ilk hafta 11'de forma giymesi beklenirken son hafta sahalara dönebildi.

Osmanlıspor'la oynanan son hafta maçında oynayıp 1 de gol atan futbolcunun bu sezon başında milli kadroda yine aynı dizindeki çapraz bağları koptu. Tekrar ameliyat olup aylar sonra geçtiğimiz haftalarda kadroya dönen Hasan Ali'nin Ümraniye maçı öncesi antrenmanda düz koşu yaparken aynı dizinin bağlarının yine kopması bütün kulübü demoralize etti. Futbolcunun kariyeri henüz başında bitme aşamasına gelirken Cikalleshi, Ümraniye'ye attığı golün ardından tribüne Hasan Ali'nin formasını açtı. Kaleci Fatih de galibiyeti genç futbolcuya hediye etti.

DHA