Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler
 
Galatasaray'ın devre arasında Kasımpaşa'dan transfer ettiği Mbaye Diagne, hem gollerine devam etti hem de Afrika'da popüler olmayı sürdürdü. Senegalli yıldız, ligde kaydettiği 21 golle, Avrupa'nın en skorer oyuncusu olma unvanını elde etti. Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi ile birlikte zirvede olan Diagne'nin bu başarısı Afrika'da da dikkat çekiyor.
 
Jeuneafrique sitesinde yer alan özel analizde Mbaye Diagne'nin tanıtımına yer verildi. 28 yaşındaki forvet hakkında bilinmesi gereken 5 konu adı altında yazılan analizde, özel anekdotlar paylaşıldı. Diagne hakkında kariyeriyle alakalı özel sıralama yapıldı. Bunların başında henüz 16 yaşında İtalya'ya gittiği ve 22 yaşındaki Juventus'a transfer olduğu gösterildi.
 
1991 doğumlu futbolcunun, Senegal Dakar'da yetiştiği de anımsatılarak en büyük çıkışını Kasımpaşa'da yaptığı vurgulandı. Diagne'nin önündeki şu anki büyük hedefin, Haziran 2019'da yapılacak Afrika Uluslar Kupası olduğu dile getirildi. Senegal'de Diagne'ye büyük güven duyulduğu ve kariyerinde önemli bir turnuvaya çıkacağı bildirildi.